Србија

У Београду функционише велика агентурна мрежа украјинског фашистичког режима, питање за српске службе је “шта ви радите”?

СПИСАК људи из Србије који не могу да уђу у Украјину састављен је у Београду, а не у Кијеву – сумња већина личности која се нашла на “црној листи” објављеној на сајту украјинског председника Петра Порошенка.

У незваничном разговору са нашим “обележеним” држављанима сазнали смо да им је заједничка сумња да их је неко одавде “типовао” због њихових политичких ставова.

На листи се, поред око 400 светских “непријатеља Украјине”, налазе и посланици СНС Владимир Ђукановић и Бранислав Блажић, режисер Драгослав Бокан, новинар Слободан Самарџија, посланик у покрајинском парламенту Стевица Деђански, председник српске евроазијске дијаспоре Драган Станојевић и политичар и књижевник Владимир Кршљанин.

Бокан каже да је за списак сазнао тек из медија и да не жели да коментарише ништа у вези са “црном листом”.

Ђукановић, који је место на списку вероватно “зарадио” јер је заједно са страначким колегом Блажићем као посматрач учествовао на изборима у Доњецку, каже да га посебно забрињава што је “очигледно да су украјинске власти имале помоћ из Србије”:

– Мислим да је листа састављенa уз помоћ одређених политичких кругова у Београду. Жалосно је да се угледни људи, политичари, новинари и публицисти проглашавају за терористе и псе рата. То је скандалозна и срамна замена теза.

Поред званичне листе објављене на сајту медији су раније пренели списак људи који су означени као “агенти руског утицаја”. Реч је о људима блиским руском политичару Александру Дугину, а до листе се наводно дошло хаковањем електронске поште његовог блиског сарадника. Ту се помињу имена бившег председника и премијера Србије Војислава Коштунице, уредника “Геополитике” Слободана Ерића, председнице Српског удружења Европа Миле Алечковић, француског новинара са адресом у Београду Ива Батаја.

– Ако је тачна информација да ми је забрањен улаз у данашњу Украјину, то ме радује јер сам у друштву са дванаест најбољих и најлуциднијих француских и неколико италијанских посланика, са пријатељем Сашом Дугином, Жераром Депардјеом и другим великим европским именима – каже Мила Алечковић. – Али, пре свега, у хармонији сам са идејама бесмртног Солжењицина, који је за историју ипак мало значајнији него Порошенко. Данашња Украјина је америчка колонија, па се на њих много и не љутим, јер све раде под окупационом чизмом. Чињеница да су овако нешто објавили, значи да се њихове шпијунске службе ознојише од посла, наравно удружене са америчким, а очигледно, и преко неког релеја у Србији.

И БЕРЛУСКОНИ НЕПОЖЕЉАН

ЗБОГ посете Кијеву на црној листи нашао се и бивши италијански премијер Силвио Берлускони. На списку оних којима се забрањује улазак у Украјину била су укупно 34 новинара и седам блогера из 16 земаља. После интервенције са Запада са списка је скинуто шест новинара.

Новости

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Један коментар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!