Европа

Да ли то и Аустрија гради зид на граници?

Министарка унутрашњих послова Аустрије Јохана Микл Лајтнер наложила је планирање “посебних грађевинских” мера на аустријско-словеначкој граници Шпилфелд.

Она је, приликом обиласка прелаза преко којег долази највећи број избеглица из Словеније у Аустрију, истакла да се не ради о подизању ограде од Мађарске до Словеније, већ о могућности “за уређени прелазак већег броја људи”.

Ситуација на Шпилфелду, према њеним речима, је “веома динамична” са преласцима између 3.000 и 8.000 људи.

– Морамо да се припремимо да ће до 12.000 људи прелазити. Време је за примену грађевинских мера – нагласила је Микл-Лајтнер не желећи да говори о детаљима.

Почело је планирање, указала је, не желећи да прецизира о каквим мерама је реч.

Иначе њен партијски колега, шеф аустријске дипломатије Себастијан Курц раније је рекао да зидови нису нефункционални, као што тврде критичари, већ да делују.

 

Везано за однос према немачкој покрајини Баварској, одакле су дошле критике на рачун Аустрије, Микл Лајтнер је казала да постоји добар однос, и да ће и даље бити примењен систем “преласка у групама”.

Танјуг

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!