Блиски Исток

Анкара гони за велеиздају посланика који је открио да је бојни отров сарин терористима Исламске државе стизао из Турске

ТУЖИЛАШТВО Анкаре покренуло је истрагу против посланика Републиканске народне странке Турске Ерена Ердема након што је у интервјуу телевизији RT испричао да се с територије Турске терористима Исламске државе испоручивао гас сарин, који се користи за производњу хемијског оружја.

        Према наводима локалних медија, Ердем се терети за велеиздају. Политичар би могао бити лишен посланичког имунитета.

        Ердем тврди да и у Турској и на Западу знају виновнике хемијских напада у Сирији 2013. године, за које је оптуживан сиријски председник Башар Асад.

        „Материјал за хемијско оружје се увозио у Турску, одакле се превозио у кампове Исламске државе у Сирији – тада су то били чланови Ал Каиде у Ираку – рекао је у интервјуу RT Ерен Ердем. – Имамо снимке који то потврђују. Тужилаштво је започело истрагу на крају које су умешани били похапшени. Међутим, недељу дана касније предмет је предат другом тужиоцу, а сви ухапшени су пуштени на слободу. Они су прешли турско-сиријску границу и сакрили се“.
 
        Као одговор на истрагу против Ердема, на друштвеној мрежи Twitter појавио се хештег#ErenErdemYouAreNotAlone – #ЕренЕрдемНисиСам.

Факти

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!