Блиски Исток

Турска: Усред учесталих терористичких напада, Истанбул опустео

Истанбулске улице, викендом обично препуне људи, опустеле су после терористичког напада који се догодио у суботу. Већина грађана радије не напушта домове због безбедности, пише лист Хуријет.

Најпрометнија истанбулска улица у срцу града скоро пуста после терористичког напада.

Истанбулске улице почеле су муњевито да се празне после саопштења о нападу терористе-самоубице, дан после терористичког напада. Иако је знаменита пешачка зона, улица Истиклал, у којој се догодио терористички напад, већ отворена, у недељу у њој и у околним улицама има необично мало пролазника.

„Људи се плаше да изађу на улицу. Наши стални клијенти данас нису дошли. Многи су отказали резервације столова у ресторану“, каже власник локалне продавнице.

Необично је миран саобраћај и на путевима Истанбула, познат по сталним шпицевима.

„Обично се једва крећемо у центру града. Данас је свуда пусто“, прича један таксиста.

Услед терористичког напада мало је људи и на азијској страни града. Примећује се и мањи број путника у метроу и на трајектима који воде кроз Босфор.

Терориста-самоубица разнео се у пешачкој улици Истиклал у суботу око поднева. Погинуло је петоро људи, а 36 је рањено.

Спутник

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!