Србија

Власници срушених објеката у Свамали: Нисмо криминалци, тужба против Вучића

После готово месец дана и даље се не зна ко су нападачи с фантомкама који су срушили објекте у Савамали и испод моста Газела у Београду. Неки од власника срушених зграда најављују тужбу против премијера Александра Вучића пошто их је у медијима означио као криминалце.

Ко и по чијем налогу руши ноћу с фантомкама у центру Београда полиција још није открила. Међутим, од премијера Александра Вучића јавност је, прошле недеље, чула да су, заправо, власници објеката у спрези са криминалом.

“Све тамо, све то што су добили, могу да ми причају дал има овакав или онакав папир, све је стечено криминалом и корупцијом, нису му ни мама ни тата остављали, већ претходни градски челници на лоповлук и криминал, зато они и углавном ћуте, један стручњак има 64 кривичних дела”, рекао је Вучић.

Због ове изјаве премијера Вучића очекује тужба власника неколико срушених објеката у Херцеговачкој.

“Нећу да ћутим”

Нећу да ћутим, немам кривична дела, нисам стекао криминалом и корупцијом, а и управо ми је отац оставио преузеће – тврди директор Транспорт Перона.

“Овде је била радионица предузећа Транспорт перони, где је мој отац иначе власник и оснивач овог предузећа седео до краја свог живота и највише времена проводио овде. Криминалци су они који су ово урадили 25. и то је једини криминал у целој тој причи и вандализам који се догодио у тој изборној ноћи”, каже Владимир Марковић из предузећа Транспорт перони.

Због ћутања појединих медија – протестна шетња требало би да прође поред неколико новинарских редакција у центру престонице.

Да нема ниједну кривичну пријаву и да никад није оптуживан за било које кривично дело тврди и власник Искре, којем је срушено више од хиљаду квадрата.

А зато што се и даље не зна ко су криминалци у читавој причи и зашто полиција није помогла грађанима када су их напали маскирани нападачи, Иницијатива не давимо Београд за среду најављује нов протест.

“Сведочили смо о томе да су насилници назван комплетним идиотима, да је већина медија о томе ћутала или се бавила естрадом, да нико ко је одговоран није ништа о томе конкретније рекао”, каже Ива Чукић из иницијативе “Не давимо Београд”.

Извор: Н1

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!