Хроника

Ко о чему а нерадник о радним навикама!

Потребно нам је стотина година промене нашег менталитета да бисмо се приближили нордијским земљама, рекао је премијер Александар Вучић, учествујући на Конференција “Нордијски иновативни бизнис у Србији” у резиденцији амбасадора Финске у Србији.

Констатујући да “и ми Срби можемо да постигнемо резултат”, он је додао:

“Успели смо да стабилизујемо јавне финансије што представља основни услов за напредак. Данас је Србија земља која ну овом тренутку нема дефицит у јавном буџету, четвороструко мањи од очекиваног”.

Вучић је рекао да Србија посвећује посебну пажњу инвеститорима из нордијских земаља, “јер их карактерише озбиљност и посвећеност у раду”.
Вучић је рекао да је захвалан на оценама “да напредујемо на европском путу”, али “зна да то није ни мало популарна тема у Србији”.

“Изгубили смо радне навике, наши људи раде у иностранству још од гастарбајтерског периода, али нису
навикли да буду предузетници”, констатовао је Вучић.

Мораћемо, како је рекао, да радимо више, ако желимо да зарађујемо више, и додао да “неће да се улагује народу причама о скраћивању радног времена и радних дана”.

Он је рекао да је трговинска размена са нордијским земљама у сталном порасту, у двоцифреном проценту.

“Очекујемо да се та трговинска размена, која је сразмерно мала, доласком нових инвеститора…захвалан сам нордијским компанијама које улажу”, рекао је Вучић.

Вучић је додао да Србија и даље има проблем са локалним самоуправама које “једним делом лоше функционишу јер не постављају високе циљеве пред себе већ се баве дневном политиком и тиме како да запосле блиске људе”.

Говорећи о односима у региону, Вучић је казао да ће Србија и у будућности гледати да се “барем понаша недвосмислено најмање неодговорно”.

“Желимо отварање ауто-пута Београд-Ниш-Приштина-Драч, хоћемо најбоље односе са БиХ, Црном Гором, Македонијом јер нама највише одговарају стабилни односи у региону”, навео је председник владе.

ФоНет

фото:Танјуг

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!