Насловна / Србија / Хроника / Адвокат Гајић: Ухапшени момци су пребијени од стране полиције по налогу министра Стефановића

Адвокат Гајић: Ухапшени момци су пребијени од стране полиције по налогу министра Стефановића

Владимир Гајић, адвокат ухапшених младића због уласка у зграду РТС-а, изјавио је да је полиција користила бруталну силу према мирним демонстрантима, као и да је многима без основа одредила задржавање до 30 дана.

– Брутално је претучен Урош Савић из Аранђеловца, младић који је без икаквог насиља ушао и боравио у зграду РТС-а, али то није спречило припаднике полиције да му нанесу физичке повреде. Инсистирао сам да му хитна помоћ пружи здравствену негу у притвору – навео је Гајић.

Он је рекао да ће младић, заједно са популарним тандемом “фантома”, бити кривично гоњени под оптужбом за насилничко понашање на јавним скуповима и спортским догађајима.

– Невероватно је да је Савићу одређен притвор од 30 дана уз образложење да може да утиче на сведоке. А сведоци су полицајци који су младића претукли и привели. Па, да је могао да утиче на полицајце, ваљда би утицао то вече у згради РТС-а. Kако он уопште може да утиче на полицајце, који су у записнику наведени као сведоци- пита се Гајић.

Адвокат Гајић истиче да је овде реч о политичком иживљавању.

– То политичко иживљавање је наручио Небојша Стефановић. Полиција је била насилна према мирним протестанцима, а ухапшени младићи, од којих су неки и средњошколци, нису пружали никакав отпор ни приликом хапшења – констатовао је Гајић.

СРБИН.ИНФО

ФОТО: СИ

Актуелно

Војни и полицијски синдикат крећу с протестима ако не добију одговор Брнабићке

Премијерка Ана Брнабић разговарала је са представницима Војног синдиката Србије који су је упознали са …

НАРОД НЕ ОДУСТАЈЕ ОД РУШЕЊА ВУЧИЋА! Не слуша тзв. опозицију и спрема жесток удар на власт!

Снажан притисак који је извршен на опозицију и организаторе протеста од синоћ дао је нови …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *