четвртак , 24 септембра 2020

Александар Павић: Да сам на Вучићевом месту, удвостручио бих обезбеђење (видео)

5
(2)
Хезболах и Хамас би могли да се освете Вучићу због споразума о пребацивању амбасаде Србије у Израелу у Јерусалим, тврди политиколог Александар Павић.

– Вучић и Србија ће имати велики проблем због тога. Он ће имати проблем са Ираном и арапским државама. Како је Вучић то лично питписао он ће лично имати проблем са Хезболахом и Хамасом. Лично он који је то потписао ће имати проблем и са неким другим терористичким организацијама од сад па на даље. Ја би на његовом месту удвостручио обезбеђење – рекао је Павић.

Павић каже да споразум из Вашингтона осим дела око Јерусалима није толико катастрофалан за Србију, да не представља признање нелегалне независности Косова и Метохије и да су њиме САД питање јужне српске покрајине оставили по страни за неки дужи период.

Павић у емисији говори и о сукобу Вучића са Русијом због Твита Марије Захарове и последицама споразума по односе са Кином.

Павић је анализирао и ситуацију у Средоземљу и Либији где Турска ствара велику кризу која може да експлодира у оружани сукоб. Павић међутим тврди да иако је Турска војно јача од Грчке и Кипра не може да рачуна на савезнике док је на страни Грчке у том спору цела ЕУ, САД и Египат. Он у емисији посебно анализира односе Русије и Турске, њихово савезништво али и сукоб у Либији и Сирији.

Правда.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

„Вучић показао да није дорастао функцији председника Србије“ (ВИДЕО)

5 (5) Професор Факултета политичких наука и потпредсетник Покрета за одбрану Косова и Метохије Часлав …

„Ми смо дочекали да се један Хоти, политички представник Шиптара, понаша нормалније него наш председник“ (видео)

0 (0) – Ми смо дочекали да се један Хоти, политички представник Шиптара, понаша нормалније …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *