Андреј Вучић у Војводини поседује на десетине хиљаде хектара пољпривредног земљишта

4.7
(15)

„Несумњива је чињеница да Андреј Вучић управља кључним политичким процесима и доноси најважније одлуке у Новом Саду и Војводини“, каже у интервјуу за Нова.рс Борислав Новаковић, новосадски опозиционар и активиста Народне странке.

Новаковић је ових дана био у центру пажње јавности када га је новосадска полиција зауставила и претресала због лепљења плаката против градоначелника Милоша Вучевића. Само дан касније, Новаковић је ослобођен оптужби за кривично дело злоупотребе службеног положаја.

Говорећи о инциденту који се догодио крајем прошле недеље у Новом саду бивши градоначелнк Новог Сада каже за Нова.рс:

“Једанаест чланова Народне странке заједно са мном лепило је плакате којима смо указивали на коруптивну везу која постоји између градоначелника Милоша Вучевића и власника компаније Галенс Небојше Петрића. Није прошло ни десет минута а појавила су се двоја кола интервентне јединице, потом џипови са припадницима жандармерије и комби за привођење и транспорт у случају хапшења. Поставили су нам антологијско питање: ко сте и шта радите! Након што смо рекли да смо чланови Народне странке и да лепимо плакате наредили су да се окренемо лицем према зиду и да подигмемо руке. После тога је уследило класично претресање као да се ради о дилерима или малолетничкој деликвенцији. У тим моментима, док нису дошли до мене успео сам да позовем новинаре и то је преломило ток догађаја, јер је ова суманута ситуација постала јавна”.

Шта се крије иза инцидента?

Од увођења вишестраначја није се догодило у Новом Саду да јединица интервентне полиције, ојачана жандармеријом, легитимише и онемогућава опозицију да, не лези враже -лепи плакате! Фалио је јос само САЈ са дугим цевима да фарса и комедија буду комплетне!

Мислим да је овом бруталном интервенцијом нови начелник ПУ Нови Сад Слободан Малешић желео да упути поруку и мени лично, али и целој опозицији. Зашто? Па, зато што сам јавним учинио две чињенице. Прва, Слободан Малешић је у лично добрим односима са Звонком Веселиновићем, који заједно са Андрејем Вучићем господари Новим Садом и Војводином. Друго, још из родног Пријепоља он има познанство и пријатељски однос са власником компаније Галенс Небојшом Петрићем, који у корумптивном дослуху са Андрејем Вучићем и Милошем Вучевићем, прави урбанистички хаос у граду. Ове две чињенице воде врло једноставном закључку: Слободан Малешић није у Нови Сад доведен да открива и процесуира криминалце, него да заташкава криминал.

Порука опозицији је као у вестерн филмовима: нови шериф је у граду и правила игре се мењају. Биће надзиране и репресивно третиране све активности опозиције. Ако су ангажоване јединице интервентне полиције и жандармерије за легитимисања чланова Народне странке који лепе плакате, шта ће бити када крену протести и одлучније наступање опозиције!

Није први пут да се Андреј Вучић доводи у везу са Војводином  – ову тему актуелзовала је и Јелисавете Василић истичући да “паори говоре да је он покуповао земљиште”.

Несумњива је чињеница да Андреј Вучић управља кључним политичким процесима и доноси најважније одлуке у Новом Саду и Војводини! Међутим, случај “лична карта” када је негирао власништво над одређеном фирмом, створио је код њега опрез и он купује огромне количине земље преко фирми које је тешко формално довести у везу са њим! Јелисавета Василић ради један мукотрпан посао уз очиту опструкцију свих институција, које би морале да помажу и учине доступним сва документа која Савет за борбу против корупције тражи. Не постоји ни један део Војводине у ком Андреја Вучића не повезују са најкрупнијим земљовласницима, од којих су неки на директан, а неки на индиректан начин везани за њега и СНС.

Међутим, Александар Вучић тврди да његов брат нема ни један ар у Војводини.

Код нас се политичари када полемишу служе неком врстом једностраног аргументовања: оно што потврђује њихову тезу истичу, а чињенице које оспоравају њихову тврдњу прећуткују или релативизују. Вучић је увео ново правило: он лаже све и лаже 100%! Цинично бих приметио да је у праву, Андреј у Војводини нема ар, него десетине хиљада хектара земље на именима својих пословних партнера и људи оданих СНС-у.

Каква су ваша сазнања у вези пословања јавног и тајног Андреја Вучића у Новом Саду?

Корумптивне активности Андреја Вучића, не искључиво, али доминантно су везани за грађевинарство и станоградњу у Новом Саду. Он и Милош Вучевић највише погодују компанији Галенс. Даћу вам два примера.

Борислав Новаковић

Први је пример Пупинове палате која се налази у строгом центру града. Парцелу је прво купила компанија Галенс. Потом је градоначелник дозволио повећање спратности тако да се од првобитно планираних 18.000 м2, гради зградурина од 31.000 м2. Дакле, увећали су квадратуру за 13.000 м2. Ако знамо да је минимална цена м2 у центру Новог Сада преко 2.000€, добијете износ од 26.000.000€ колико је додатно зарадила та компанија.

Други пример је пројекат “Нови Сад на води”. Компанија Галенс је купила Бродоградилиште. Након тога, градске власти су планом генералне регулације управо на том месту испланирале да се гради комплекс од двадесет стратова! Ово је толико срамотно да не заслужује даљи коментар.

Говорили сте о везама Милоша Вучевића и Андреја Вучића. Ко заправо влада градом?

Милош Вучевић је паж и дворска луда у клану Андреја Вучића. Он је Форест Гамп СНС-а. За разлику од филма њему Андреј не говори “трчи, Милоше, трчи”, него “кради, Милише, кради”! Све што вам кажем је провериво и доказиво. Уз пар добрих сведока-сарадника, а таквих ће бити на претек када буде падао СНС, Милоша Вучевића и Андреја Вучића чека пругасто дизајнирана гардероба!

Имали смо недавно ситуацију бруталног пребијања у Новом Саду. Верујете ли да је овај случај полиција желела да заташка и ако је тако зашто?

Узнемирујући и застрашујући догађај се одиграо на прометном месту, уз сведоке и снимак камере. Ако је полиција желела могла је овај случај да реши за 15 минута – али није. Иван Контић је један од људи који има политичку заштиту, јер је учествовао у куповини сигурних гласова за СНС. Нигде тако обухватно и систематски нису куповани гласови као у Новом Саду и Војводини. Зато је прошло већ месец дана без правног епилога овог случаја, мада полиција прецизно зна где се крије Иван Контић!

Да ли мислите да велики број афера који опозиција открива претходних месеци, пре свега Тепић и Алексић, могу да уздрмају власт?

Наравно! Не само да могу, него су ову власт већ уздрмали. Види се то по њиховој нервозној и на моменте хистеричној реакцији. Мариника Тепић и Мирослав Алексић су ванредно храбре особе, а усплахирена реакција власти лежи у чињеници да иза афере Јовањица не стоји тамо неки Колувија, него Андреј Вучић лично. Као што иза пребацивања новца из Телекома Куриру само формално стоји директор те куће, а стварни налагодавац је Александар Вучић.

Овај народ је жељан правде, а Андреј и Александар Вучић су ван сваке сумње највећи криминалци у овом делу Европе. Постоји само бојазан да би могао да падне Вучић, а да остане вучићизам као пракса општег лоповлука и репресије. Зато обрачун не сме бити само персонални, него и системски!

(Нова.рс)

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ДОKЛЕ ВИШЕ: Бахати министар Тончев сваке године части сина са МИЛИОН ЕВРА из буџета општине

4.8 (6) Одлукама Скупштине општине, издвајало се за спорт 120-170 милиона динара сваке године, од …

Ти Милошевићу ниси за црно испод нокта, а од тебе може само да се направи Мануел Норијега! Ускоро…

3 (2) НЕКИ људи са којима обично разговарам о фудбалу, буквално о томе ко како …

Један коментар

  1. a bre kumovi indijanci, dosadni ste ko tesne tanga gace, nosonja radi u stampariji para, jedna paleta iseckanog papira za njega nije neka steta za drzavu u kojoj samo oni sto ruke nemaju ne kradu, i babo je tamo radio i zasluzio, pa sto reko bata car posteno kupio, pa ima, ko voli da je sirotinja.
    bice zajebano kad car tresne o ledinu, jer visoko leti a ni bog, ni andjo a i krila nema i sere po zemlji, ocu reci nije sveti i ako dva ordena svetih ima.
    ondak ce biti nacionalizacija i bice trpanja u stocni vagon pa pravac cibuljici, ako ne zavrsi u padinskoj skeli gde su momci napaljeni.
    ne kukajte i drugom ne zavidite, posteno radite i niceg se nebojte.
    eno ga onaj ludi pop iz vidove, sluga satane, misli da je sveti, jok bre, e on ce da leti ako u dunav sam ne skoci.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend