Ансамбл „Коло“ започео јубиларну 65. сезону

0
(0)

БЕОГРАД – Национални ансамбл „Коло“, једини проФесионални ансамбл народних игра и песама Србије, започеће јубиларну 65.уметничку сезону премијером музичко сценског дела „Голгота и васкрс Србије“ на Великој сцени Народног позоришта 9.октобра, најављено је данас на конФеренцији за новинаре у Министарству културе и инФормисања.

У име овог министарства госте је поздравио државни секретар Мирослав Tасић који је истакао да је жеља министарства културе не само да поздрави велики и значајни јубилеј већ да дају подстрек за даље стваралаштво.
„Ансамбл који је од оснивања 1948.године имао више од 6 000 концерата пред више од 12 милиона гледалаца широм света, чији су почеци били у легендарној музичкој институцији Музичкој школи ‘Станковић’ , заслужује бригу министарства културе“, рекао је Tасић.

Он је додао да је пре неколико дана министарство културе са Радио телевизијом Србије договорило да се ради нови серијал од шест емисија о великим кореограФима Србије међу којима је прва Олга Сковран, неко ко је не само оснивач „Кола“ него и данас даје печат мисије културе коју носи „Коло“.

 

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend