Бајатовићу и пета плата, сад зарађује скоро 34.000 евра

Бајатовићу и пета плата, сад зарађује скоро 34.000 евра

5
(6)

Примања Душана Бајатовића, потпредседника СПС и најплаћенијег државног функционера у Србији, поново су повећана и то за чак 1,7 милиона динара. Он сада прима укупно пет плата, обавља седам функција и месечно зарађује близу 34.000 евра.

Душан Бајатовић неретко је на мети јавности због бројних функција које обавља у исто време, али још више због абнормалних месечних примања која има као државни функционер и то у земљи у којој просечна месечна плата једва да прелази 500 евра.

До недавно је зарађивао за српске услове невероватних 19.300 евра, а сада је на то додао још једну плату и то у висини од чак 1.707.268 динара или око 14.500 евра. На сајту Агенције за спречавање корупције у његовој имовинској карти пише да толико зарађује као директор предузећа Гастранс д.о.о.

То предузеће је иначе у власништву компаније Соутх Стреам Сербиа АГ, које је регистровано у Швајцарској, а у којој 49 одсто удела има држава Србијагас, а 51 одсто руски Гаспром.

Уз плату у Гастрансу, месечна примања Бајатовића порасла су на 3.973.676 динара или чак око 33.800 евра.

Судећи по подацима Агенције за спречавање корупције, он тренутно обавља три директорске функције – осим поменуте у Гастрансу, у Србијагасу зарађује 174.378 динара, а директор је и у швајцарској фирми Соутх Стреам Сербиа АГ, али ту не прима ни динар.

Бајатовић је и председник Надзорног одбора осигуравајуће куће СОГАЗ, у коме 49 одсто удела има Србијагас, а већински пакет од 51 одсто држи руски СОГАЗ АО. У тој компанији такође нема никакву зараду.

Осим директорских плата, Бајатовић зарађује и као члан Надзорног одбора Југоросгас – 1.473.344 динара, као председник Надзорног одбора Подземног складишта гаса Банатски двор – 590.000 динара, а као посланик у Скупштини Србије прима само паушал од 28.686 динара.

Бајатовић је уз све то у 2019. години добио једнократну годишњу награду од Југоросгаса и то у износу од 1.474.240 динара, а у истој години Пореска управа му је на име “поврата више уплаћених доприноса за ПИО” уплатила 10.797.243 динара.

Аутор: Наташа Латковић, Нова.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Када ти судија буде читао пресуду друже Ивица објасниће ти детаљно шта је рушење уставног поретка

Када ти судија буде читао пресуду друже Ивица објасниће ти детаљно шта је рушење уставног поретка

4.5 (4) Председник Скупштине Србије Ивица Дачић изјавио је да је у случају прислушкивања председника …

Чак 92 одсто простора у централним политичким вестима припало владајућим странкама

Чак 92 одсто простора у централним политичким вестима припало владајућим странкама

4 (1) Странке у власти биле су убедљиво најзаступљеније у централним информативним емисијама телевизија са …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend