Банке у Србији корона профитери! Зарађују 300 милиона евра на муци народа!

5
(5)

Велики број грађана се ових дана шокирао када је од своје банке добио информацију са новим планом отплате кредита, због мораторијума на плаћање рата претходна три месеца. Банке су их обавестиле да ће уместо одложене три рате, платити чак осам!

Тако је власнику стамбеног кредита коме је остало да отплати 75.000 евра у наредних 20 година, месечна рата повећана за око 10 евра, што значи да ће банци платити 2.400 евра више, или пет месечних рата више!? Зато многи који су узели кредите сада налазе начин да плате те три неплаћане рате, како не би имали додатне трошкове наредних година.

За банку овај износ представља екстра профит од 3,2% на преостали износ појединачног стамбеног кредита, док је за готовинске кредите екстра профит за банке преко 5%.

Ако знамо да је укупан износ кредита становништва на почетку мораторијума износио 9,65 милијарди евра, тај екстра профит од 3,2% значи додатних 308 милиона евра зараде за банкарски сектор у Србији!

Од помоћи и велике бриге за грађане дошли смо до тога да ће ови корона профитери зарадити најмање 300 милиона евра екстра профита захваљујући мораторијуму. Након три медена месеца без рате за кредит, корисницима кредита је у сред пандемије натоварена нова обавеза, а тек нас чекају економска рецесија и масовна отпуштања на јесен.

Будите сигурни да ће банке и тада понудити неки нови пакет помоћи, пуни бриге и разумевања за ваше проблеме. Искуство нас учи да мотив за то није помоћ људима, већ идеја да се на њиховој муци додатно заради!

Директно.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Успон империје Бранбић

4.9 (8) Лепо је бити успешан, а још лепше кад успех свима у породици дође …

Андреј Вучић у Војводини поседује на десетине хиљаде хектара пољпривредног земљишта

4.7 (15) „Несумњива је чињеница да Андреј Вучић управља кључним политичким процесима и доноси најважније …

Један коментар

  1. Сећам се када је власт издајмика6Зорана Ђинђића, оног истог у кога се куну неки да је патриота био, продала главне српске банке. Сада ви тим банкама не можете наређивати, то је страни капитал а земљу смо предали на управу странцима.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend