Беранци одбранили слободу, ДПС поново поражен!

Опозиција након режираног покушаја прекрајања воље грађана Берана, у поновном гласању, успјела да одбрани постојећи резултат и тиме задржи власт у том граду!
Избори су поновљени на пет бирачких мјеста, а резултати су сљедећи: коалиција Здраво Беране има 14 мандата, Демократе 4, ДПС је остао на 17 мандата. Очекује се да Здраво Беране и Демократе ускоро формирају власт у овом граду.
Право гласа је имало 1.799 бирача.

ДПС су током ових избора у сарадњи са полицијом покушали да омету гласање.

Поступајући по пријави ДПС-а, а по налогу тужиоца, полиција је претресла кућу чланице СНП-а из Берана Данијеле Марковић. Такође, полиција је по пријави ДПС а по налогу тужиоца претресала и гаражу одборнице СНП-а Јелене Раковић у којој није ништа пронађено. Од Марковићеве и Раковићеве су узете изјаве након чега ће се изјаснити надлежни тужилац.

Из коалиције Здраво Беране тврди да је привођење њихових одборница својствено искључиво тоталитарним режимима, а да представници Демократске партије социјалиста ДПС у директној сарадњи са полицијским снагама на најбруталнији начин ометају процес гласања.

ИН4С

Актуелно

Црна Гора: Тузи постала самостална општина, прослави присуствовали амбасадори „Косова“ и Албаније, истакнута само застава Албаније

Званично од данас, 1. септембра Тузи су постали самостална општина. Тим поводом, синоћ је организована …

Сирија објавила да ће у ослобађању провинције Идлиб „ићи до краја“

* Шеф сиријске дипломатије Валид МУАЛЕМ ипак објавио да ће појединачним насељима и градовима бити …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons