Бивша фирма МУТАВЕ од државе Србије добила уговоре вредне преко 523 милиона евра!

0
(0)

Бивша фирма председнице владе Ане Брнабић Continental Wind која гради ветропарк „Долово Чибук“ потписала је са Републиком Србијом уговор по којем ће у наредних 12 година од ЕПС-а сваке године добијати 130,8 милиона евра под условом да ветротурбине буду радиле са минимално трећином капацитета. Тим уговором дефинисано је да уколико ветроелектрана у том року премаши 33.3 %  капацитета да ће ЕПС купити додатну електричну енергију по 35% цене наведеног прорачуна што ће бившој офшор фирми председнице владе омогућити додатну зараду која се такође мери стотинама милиона евра.

Тако ће осиромашени народ у Србији субевнционирати америчку офшор фирму са Малте за производњу електричне енергије иако Србија нема било кавих потреба за тако скупом врстом електричне енергије што ће пауперизовани народ у Србији коштати сасвим сигурно више од две милијарде евра?! Оно што је поприлично занимљиво како за јавност као и за истражне органе је да је бивша фирма председнице владе добила дозволу да почне са пројектом ветропарка одмах по доласку Ане Брнабић на место премијера 2017. године. Годину дана пре тога српска влада изменила је и правилник о подстицајима за производњу електричне енргије из обновљивих извора како би се бившој фирми Брнабићке омогућило да добије кредите у висини од 300 милиона евра од Европске инвестиционе банке и Међународне финансијске корпорације која је иначе приватни инвестицони огранак Светске банке.

Тако је српска влада страној офшор фирми која у Србији неће платити динар пореза јер се крије иза офшор система омогућила добијање кредита у висини од 300 милиона евра како би почела са пројектом изградње ветропарка. Тако ће Република Србија и њен осиромашени народ сваке године америчкој офшор фирми регистрованој на Малти кеширати око 176.3 милиона евра што ће сасвим сигурно бити најскупље плаћена струја на свету!

Поставља се питање зашто надлежни органи попут Тужилаштва и полиције не воде истрагу због свега овога јер је више него очигледно да је Република Србије мета екипе превараната који уз помоћ инсталираних агената од утицаја, криминала и корупције неслућених размера припремају превару која ће за 12 година осиромашени народ Србије коштати преко 2.1 милијарде евра. 

Овим путем захтевамо од свих надлежних органа да истраже потписани уговор и све пословне односе који постоје између председнице владе Ане Брнабић и офшор компанија које стоје иза овог пројекта јер је више него очигледно да у самом државном врху постоји жесток сукоб интереса и да је више очигледно да иза свега стоји криминал и корупција неслућених размера.

Да ли у Србији постоји ико ко ће заштити интересе осиромашеног народа који буквално гладан финансира производњу најскупље струје на свету иако Србија за том и таквом струјом апослутно нема никакве потребе нити се у овом послу може користити било какакв вид економске логике јер ње напросто нема нити је може бити.

Милинко Милинчић

Србија данас

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Вучићев батинаш потписао штетни уговор по ГСП

5 (4) Београдске власти су најавиле промену уговора које је ГСП Београд закључио о изнајмљивању …

Алексић: Оптужница за Јовањицу демантовала Андреја Вучића

5 (10) Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић изјавио је данас да је оптужница против окривљених …

Један коментар

  1. bice zatvorena na muskom odeljenju da je ne uvredimo, ali po zakonu ce mo da sudimo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *