Фото: З.Јовановић

Бивши радници и пензионери ПKБ-а започели блокаду у Падинској Скели

4.2
(5)

Бивши радници и пензионери ПKБ корпорације започели су јутрос блокаду управне зграде ПKБ корпорације у Падинској Скели са захтевом да им држава ако нема новца додели земљиште на име акција које нису добили када је продат део те компаније.

Председник удружења радника и пензионера Милинко Миладиновић рекао је за Бету да не дозвољавају улазак и излазак људи и возила у простор управне зграде и да чекају одговор ПKБ корпорације и државе на њихове захтеве.

„Били смо на разговору код помоћника директорке ПKБ корпорације Биљане Балшић, али је она рекла да може само да пренесе захтеве директорки Вањи Милић“, пренео је Миладиновић.

Повод за наставак протеста који су започели пре неколико месеци је, како каже Миладиновић, то што је ПKБ корпорација „за 13.000 евра продала тај лого“ фирми Ал Дахра која је купила део имовине тог пољопривредног комбината, па се плаше да се не прода и преостала земља.

Део имовине тог комбината у коју је урачунато 16.785 хектара земље, цео стлчни фонд од око 20.000 грла стоке, сва механизација и залихе резервних делова продати су крајем 2018. године Ал Дахри из Уједињених Арапских Емирата за око 120 милиона евра.

Радници нису тада добили акције јер је комбинат кроз више правних аката из друштвеног трансформисан у државно предузеће, а радници су раније искључени из права на бесплатне акције јер се рачунало да ће их добити приликом приватизације фирме у којој раде.

Они, њих око 3.000, сада потражују на име акција укупно око 11,8 милиона евра по основу продајне цене дела имовине Ал Дахри и због тога су тужили државу, али се судски процес успорено одвија због промене судија.

Радници су због тога огорчени и траже земљу ако држава нема новца да их обештети јер у непродатом делу имовине ПKБ корпорације има још 11.810 хектара грађевинског и пољопривредног земљишта.

Ал Дахра је хектар купљене земље у просеку платила 4.700 евра, а пре годину дана ПKБ корпорација је продавала хектар у Kовилову по 38.000 евра.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Промењена старосна граница за пензионисање, сада у пензију идемо још старији, ево шта се све мења

5 (1) ОД 1. јануара важе нови услови за одлазак у старосну и превремену пензију, …

Од данас нови услови за старосну и превремену пензију: Шта се тачно мења

5 (1) Од данас, 1. јануара 2021, важе нови услови за одлазак у старосну и …

2 Коментара

  1. TRAZITE OD VUCICA PARE, JER JE ON TO PRODAO BRACI ARAPIMA, A VI RADNICI STE CUTSLI I NISTE SE BUNILI.

  2. Опљачкани пензионер

    Ona plava predvodnica protesta bivših radnika PKB prilikom štrajka u Beogradu ponosno je izjavila da je član SNS, ali je za nedobijanje akcija okrivila Dragana Đilasa. Što od njega ne traži novac? Blejeći u Informer, koji dobija besplatno, nije ni primeptila da je Al Dahri prodao PKB njen ljubimac Vučić. Jedva čeka, kao i svi nepismeni penzioneri, dan kad će izbori da pojure na birališta „prije zore na četiri dana“ da mu daju glas.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend