БЛОКАДА ПУТЕВА: Пољопривредници заустављени на путу Суботица Бачка Топола

0
(0)

СУБОТИЦА – Група незадовољних пољоприведника заустављена је и данас на магистралном путу Суботица – Бачка Топола, код излаза из села Жедник, због чега је тај пут делимично блокиран за саобраћај.

У питању су пољопривредници који су пре три дана покушали да са тракторима одрже протестну вожњу до Београда, али су у томе спречени од стране полиције.

На овој локацији се тренутно налази око 20 трактора. Присутна је и полиција која преусмерава саобраћај на алтернативне правце. Атмосфера на овом месту је мирна, протест протиче без инцидента, пропуштају се хитни случајеви, а остала возила на сваких пола сата до 45 минута.

Пољопривредници су дописнику Тањуга рекли да не одустају од својих захтева, а то су повлачење нацрта измена закона о пољопривредном земљишту из скупштинске процедуре, као и смена министарке пољоприведе Снежане Богосављевић Бошковић.

Незадовољни пољопривредници већ три дана из разних места у Војводини покрећу своје тракторе у намери да одрже протестну вожњу ка Београду, али их полиција зауставља.

Председник Асоцијације пољопривредника Мирослав Киш изјавио је да пољопривредници, који ће се и данас у знак протеста возити у својим тракторима по војвођанским путевима, позивају министарку пољопривреде Снежану Богосављевић Бошковић да се састане са њима, како би јој објаснили разлоге због којих протестују.

Киш је за РТВ казао да ресорна министарка само јавно изјављује да је спремна на разговоре, али да на позиве пољопривредника није одговорила.

„Рекла је да не разуме зашто смо незадовољни, па нека дође пред пољопривреднике и ми ћемо јој објаснити. И баш зато што не разуме, нама не треба таква министарка пољопривреде“, поручио је Киш.
Он је поновио да паори траже повлачење спорног законског решења.

„Суштина је да се некоме даје оно што ми радимо. И шта ћемо после тога ми и чиме ћемо да се бавимо?“, казао је Киш.

Министарка пољопривреде Снежана Богосављевић Бошковић рекла је јуче да јој нису јасни разлози најављеног протеста асоцијација пољопривредника, осим ако има нешто ново у њиховим захтевима.

„Ми смо заједно радили на припреми овог закона, ми смо уважили све њихове предлоге, и то се може документовати, а проблем је што они међу собом нису јединствени“, рекла је Бошковић.

Она је казала да је спремна да разговара и са представницима АП Војводина као и свима који су конструктуивни и имају предлоге и решења да се нешто побољша.

Курир

фото: Стефан Јокић

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Протести у Букурешту против владе, карантина и у знак подршке Србима‼️! (видео)

4.8 (11) И Румунима је све јасно! Подршка Србима и њиховој борби против глобалистичке звери …

Адвокати одржали протест испред зграде Владе: Држава крши законе, на децу су послали коњицу и хамере

5 (11) Поништити фалсификоване изборе одржане 21. јуна; Адвокатска комора: Нисмо организатор скупа Адвокати су …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend