Бранко Драгаш: Он и брат су приватизовали Србију, ништа без њих не може да се уради! (видео)

Гост Славија Инфо ТВ-а био је Бранко Драгаш економски стручњак и банкар. Драгаш без икаквог устручавања говори о правом стању финансија у Србији, као и у неким од кључних земаља са Запада. На челу наше државе налазе се политички дилетанти који омогућавају пословање само партијским фирмама, док су сви изван тог оквира изостављени. Kако истиче наш гост политичари на власти су корумпирани и криминални, и само раде на томе да спинују податке који њима одговарају у своју корист. Поред власти која ради на уништењу Србије, ту су и они који им помажу, како каже Драгаш, малограђанери са паланачким менталитетом који говоре стране језике, путују и стиде се што су Срби. Остатак Србије би зато морао да се пробуди и почисти то све на легалним изборима како би се направила национална снага која ће извршити свој национални задатак. Не смеју се дозволити оштрији сукоби у народу који би могли довести до грађанског рата, јер то наши непријатељи и прижељкују. Зато се мора показати људима да постоји легалан пут којим можемо ићи, а то је бирачко право које је наша својина.

Наравно на фер и поштеним изборима гласање има смисла,а до тада једино решење је бојкот. Поред тога што не може да верује какву протуву имамо на челу државе Драгаш нема ни пуно поверења у опозицију за коју каже да се курва док не утврди која јој је цена како би изашла на намештене изборе. Њихов дијалог који се одржава на Факултету политичких наука (ФПН) говори о томе колика је то спрдња, када је медијима забрањен приступ на тим разговорима. Са таквим људима нема никаквог напретка, јер су неморални и нестручни. Драгаш сматра да платформа за опоравак Србије због тога мора да буде пре свега морална, а онда иде стука иза тога. Окренут новим технологијама Драгаш наводи да их је могуће искористити како би олакшали живот и продуктивност грађана Србије. У поређењу Тадић и Вучића, наш гост закључује да су обојица неспособни, први је умислио да је српски Kлуни, док је други егоцентрик који је умислио да је историјска личност.

Драгаш на сликовитом примеру где председник са својом свитом игра билијар и маши рупу, а потом убацује куглу руком истиче да тако и изборе краде. Вучић добија изборе поред својих малобројних идолопоклоника тако што застрашује људе запослене у јавном сектору отказима. Драгаш наводи да је хваљење да имамо директне иностране инвестиције још један показатељ глупости наше политичке елите. Он цитира економисту Ј. Менцингера који говори да су стране директне инвестиције елементи експлоатације. То се на примеру Србије добро види, јер се зарад страног капитала урушава домаћа привреда. Мултинационалне компаније када дођу у било коју мању земљу гледају одатле што више капитала да извуку, а не да донесу. Наши политичари прво приме новац, а онда се праве да пружају отпор и штите јавно добро, а после оно ипак заврши у рукама странаца. Тако се радило и 2000-их када су у пљачкашким приватизацијама фабрике уништаване само због добре локације земљишта како би се ту градили хипермаркети. Увознички лоби нас је тако преузео и наставља да сузбија на тржишту нашу домаћу производњу.

Kао што нам увозе производе тако су нам и политичари увезени. Драгаш хронолошки означава наше политичке вође уз које ставља свој специфичан опис, З.Ђинђић- идеолог вулгарног прагматизма, В. Kоштуница- идеолог вербалног легализма, Б. Тадић- смешни манекен и А.Вучић- лудак, глумац и преварант. Али оно што осликава садашњег председника, који сам за себе каже да је скроман, су патике од 500 евра и сако од 4000 евра. Народ с друге стране једва преживљава и има третман као у фабрици Јура. Србија се сматра дестинацијом где су згодне жене, добра храна и где се странцима даје подстицај из државног буџета што је скарадно по мишљењу нашег госта. Организовање државе је озбиљан посао, као и организовање пословног амбијента, тако да се морају одредити одређена правила игре уз плаћање пореза и царине. И тада је свако добродошао, али са својим капиталом да послује у Србији и под нашим правилима игре.

Због тога како би се Србија опоравила морају бити лустрирани сви који су допринели уништавању земље, а посебно они на врху лоповске хоботнице. Kомбинација природних богатстава Србије као и нових технологија уз стручне људе на правим позицјама може релативно брзо довести до опоравка земље и побољшања живота грађана. Због тога погледајете емисију са Бранком Драгашем који на својствен и сликовит начин објашњава политички и економски живот у Србији. Глас оваквих људи мора се чути макар и преко алтернативних медија како би се разбио медијски мрак.

Славија инфо ТВ

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Милан Думановић: "Вучић неће изаћи из затвора, ухапсиће се више људи него у Сабљи"! (видео)

Милан Думановић: “Вучић неће изаћи из затвора, ухапсиће се више људи него у Сабљи”! (видео)

Погледајте ново издање емисије Аргумент, гост је био један од оснивача покрета Ослобођење Милан Думановић. …

Бранислав Несторовић: Пре су ме јурили, а сада сам постао рестриктиван (видео)

Бранислав Несторовић: Пре су ме јурили, а сада сам постао рестриктиван (видео)

Гост: Проф др Бранимир Несторовић – Начелник одељења за алергологију, пулмологију универзитетске дечије клинике у …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *