фото: бета

Британија сутра излази из ЕУ а наставља да подржава пут Србије у ЕУ?! Много је куме…

3
(6)

Британска амбасадорка Шан Маклеод данас је министру финансија Синиши Малом рекла да ће, мада излази из Европске Уније, Велика Британија наставити да подржава евро-интеграцију Србије и њене реформе потребне за то.

Амбасадорка је истакла да је за компаније из Велике Британије најважније да се „ради на бољем пословном окружењу у Србији“, саопштило је Министарство финансија.

На састанку је оцењено да у много области може да се успостави квалитетнија сарадња и да има потенцијала да више инвеститора из Велике Британије дође у Србију.

Амбасадорка Маклеод је најавила да ће Велика Британија крајем ове године бити домаћин Самита о климатским променама, те да је њена држава фокусирана на „зелену економију“ и „зелене пројекте“, те је и то област у којој може да се појача сарадња са Србијом.

Министар је рекао да је Србија већ неколико година „апсолутни лидер у региону у привлачењу страних директних инвестиција“.

Мали је захвалио амбасадорки што су британске финансијске институције нашле интерес да финансирају изградњу будућег ауто-пута „Моравски коридор“.

Додао је да иста финансијска конструкција као за тај пројекат, може да се припрем и за друге.

Подсетио је да се у преговорима Србије о пријему у ЕУ, осам поглавља односи на финансије, од којих је до сада отворено шест.

Министар је поновио да је ЕУ приоритет Србије, и да је „то пут којим се креће“, али да је „важно да се изнутра ради на јачању економије, смањењу незапосленост, расту привреде“.

Оценио је да је највећи изазов Србије како да повећа стопу раста, и да ће у томе помоћи инвестициони план „Србија 2025“, као и образовање и дигитализација.

Министар финансија је рекао да је Србија прошле године на Лондонској берзи имала две емисије обвезница које је оценио веома успешне, и најавио још једну за јесен ове године.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

АЛО ЕУ ГЕНИЈЕ! Сви међународни споразуми морају да буду у складу са Уставом и важећим законима!

5 (5) БРИСЕЛ – Портпарол ЕУ Петер Стано изјавио је данас да није сигуран шта је …

„Задуживање Србије је забрињавајуће, увући ће нас у опасну спиралу враћања дуга“ (ВИДЕО)

5 (2) Председник Александар Вучић неће моћи да задржи земљу у Прањанима, јер такав поклон …

2 Коментара

  1. Доктор са Чубуре

    А да прогласимо Ану Брнабић за краљицу и онда заузмемо место Британије у ЕУ? Извињавам се, стварно је тешко озбиљно коментарисати ову ситуацију.

  2. Каква спрдња! Министар плагијатор учинио част па примио и разговарао са овом госпођом. Њој се вероватно превртао стомак кад је видела њега јер је то понижење за њену земљу да је прима такав човек који је пре за затвор а не за члана владе било које државе па и банана Србије.
    А, кад мало боље погледамо, та држава је кроз векове лоше мислила и радила Србији па није боље ни заслужила. Свака крпа нађе закрпу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend