Британска агентура окупљена у масонским ложама тражи повратак монархије и инсталирање паразита на чело Србије

Британска агентура окупљена у масонским ложама тражи повратак монархије и инсталирање паразита на чело Србије

Удружење Краљевина Србија објавило је Декларацију за обнову парламентарне монархије и промену Устава Србије, коју је предложио бивши председник Народне скупштине Предраг Марковић.

Удружење делује под покровитељством престолонаследника Александра Другог Карађорђевића. Одржало је прекјуче први конгрес и свечану академију у Врњачкој Бањи поводом 75 година од проглашења пунолетним и ступања на трон престолонаследниковог оца, односно последњег југословенског краља Петра Другог Карађорђевића. Том приликом, Удружењу је од СПЦ уручен и Орден Светог Саве Другог степена.

Марковић је у свом обраћању истакао да Србија данас “има политичку класу, али нема политичку елиту”.

– Човек не бира време у коме ће живети. Али бира шта ће у времену које му је дато учинити за себе, своју породицу, своју државу. Наде народа које се пробуде на улици увек се изневере у кабинетима – рекао је Марковић и позвао учеснике скупа да се окупе око промене Устава која ће демократију у Србији успоставити као парламентарну монархију и тако доврше процес крунисања демократије.

Конгресу и свечаној академији, који су одржани уз благослов патријарха Иринеја, присуствовали су и престолонаследник Александар и принцеза Катарина, владика топлички Арсеније, иначе патријархов викарни епископ.

– Сви смо данас овде јер верујемо да част и понос могу да се обнове. Да то дугујемо својој земљи и својим прецима. Можемо много да научимо од времена у ком су живели и страдали наши преци – поручио је принц Александар.

Академик Матија Бећковић је био спречен да дође, па је у поздравном допису подсетио да је краљ Петар Други Карађорђевић Други светски рат “почео као најславнији, а завршио као најтрагичнији европски владар”.

Присталица све више

Председник Марио Мајсторовић је подсетио да је Удружење Краљевина Србија основала група студената Београдског универзитета 2008. године, као нестраначко, невладино и непрофитно удружење под покровитељством престолонаследника Александра, са примарним циљем обнове монархије у Србији.

– Наше Удружење је постало највеће монархистичко удружење у Србији са сталним растом броја чланова. Тренутно броји више од 18.000 чланова, махом млађих од 35 година, који су организовани у преко 80 одбора и повереништава широм Србије – истакао је Мајсторовић.

– Повратак му је забрањен, имовина конфискована, држављанство одузето. Република Србија нема друге историје осим историје Комунистичке партије. Кобно је да се та историја продужује и да Србија поред круне коју има остане гологлава, као да је нема. Србија је краљевина, а српски народ је народ једнога краља – поручио је Бећковић.

Владика Арсеније нагласио је да престолонаследник и идеја о поновном успостављању монархије уживају безрезервну подршку Српске православне цркве на челу са патријархом.

Р. Лончар – Вести

фото: Д.Лазић

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Милош Ковић: Прогони ме британска агентурна мрежа јер не желим да предајем НАТО историју (видео)

Милош Ковић: Прогони ме британска агентурна мрежа јер не желим да предајем НАТО историју (видео)

Гост медијске куће „Центар” у емисији „Интервју”, коју води и уређује Дејан Петар Златановић, био …

Перишић: Британија и данас чини све да Срби не буду кључни народ на Балкану

Перишић: Британија и данас чини све да Срби не буду кључни народ на Балкану

* Британија залагала да БиХ мора остати у саставу Аустроугарске, а када су видели њен …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *