Британске рафинерије пред колапсом, на бензинским пумпама километарске колоне (видео)

Протеклих дана испред бензинских пумпи у Британији формирале су се дугачке колоне аутомобила због несташице горива, а министар саобраћаја Грант Шапс каже да није у питању несташица горива, већ да недостају возачи цистерни за снабдевање бензинских пумпи. Истовремено, медији пишу да је друга највећа британска нафтна рафинерија пред колапсом.

Шапс је изјавио да је влада интервенисала како би умањила недостатак возача цистерни, јер се током протеклих дана испред бензинских пумпи чекало, понекад и више сати, да се наточи гориво.

Нафтне компаније су упозориле да немају довољно возача цистерни због чега је једна група власника пумпи почела да прави залихе, а друга да затвара своје објекте.

„Горива има у изобиљу, нема несташице у нашој земљи“, рекао је Шапс.

Британска влада је данас изашла у јавност са планом о издавању привремених виза за 5.000 страних возача камиона, међутим утицајни пословни лидери упозорили су да је то краткорочно решење којим се не може превазићи акутни недостатак радне снаге.

Шапс је панику због горива назвао „ситуацијом која је произведена“ и за то окривио удружење превозника.

У међувремену је лондонски „Сандеј Тајмс“ известио како је друга највећа британска нафтна рафинерија, која производи шестину аутомобилског горива у Британији, а керозином снабдева две велике луке, пред колапсом.

Танјуг

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Глобална несташица робе - бродски транспорт скупљи десет пута више него прошле године због „превисоких емисија угљендиоксида“

Глобална несташица робе – бродски транспорт скупљи десет пута више него прошле године због „превисоких емисија угљендиоксида“

Затварања земаља због ширења вируса корона у протекле две године довели су до оштрог пада …

Сједињене Државе, Британија и Аустралија "containment" стратегијом против Кине

Сједињене Државе, Британија и Аустралија “containment” стратегијом против Кине

* Тренутно најгласније `кука` Француска која губи 66 милијарди долара јер је са Аустралијом имала …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *