Насловна / Србија / Брозов политички комесар и ликвидатор Ћосић ака СИКИРИЦА није заслужио споменик у Београду!

Брозов политички комесар и ликвидатор Ћосић ака СИКИРИЦА није заслужио споменик у Београду!

Заменик градоначелника Београда Горан Весић изјавио је у среду да је у Скупштину града стигао предлог председника Србије Александра Вучића да писац Добрица Ћосић и историчар Милорад Екмечић добију улице у Београду.

„У Скупштину града Београда стигао је предлог председника Вучића који је, као грађанин, предложио да Добрица Ћосић и Милорад Екмечић добију своје улице у Београду. Нема потребе трошити речи колико су они заслужни за наше друштво, колико су утицали на наше друштво и допринели да се оно развија у правцу у ком се развија данас“, рекао је Весић гостујући на телевизији Хепи.

Он је додао да на тај начин негујемо културу сећања и показујемо да се сећамо људи који су нешто урадили у нашем друштву, те да и будуће генерације треба да имају сећање на њих.

Појаснио је да процедура таква да Вучићев предлог иде на Комисију за споменике, називе тргова и улица Скупштине града Београда.

„Када та комисија донесе одлуку, односно одреди које ће улице понети имена Ћосића и Екмечића, то иде на седницу Скупштине града, која ће бити одржана до краја фебруара“, навео је Весић.

Он је рекао да ово није прва иницијатива коју је председник Вучић поднео и подсетио да је раније поднео иницијативу да се подигну споменици Зорану Ђинђићу, краљу Александру Првом Карађорђевићу и Стефану Немањи.

Агенције

Актуелно

МАРШ ЂУБРЕ ИЗДАЈНИЧКО!

Министар одбране Александар Вулин казао је да су унутрашњи непријатељи сви они који би насиљем …

КОЈЕ БРЕ НАСИЉЕ ЂУБРЕ КОМЕСАРСКО, на насиље у Француској ни да бекнеш олошу један!

Европски комесар Јоханес Хан изјавио је данас у Бриселу да у потпуности подржава право на …

4 Коментара

  1. Prvo treba „Ćopavog“ preseliti iz kuće cveća. I to javno.

  2. ‘Ajde, bre, nazadnjaci ne laprdajte vise nebuloze!

  3. A je l’ môže gradjanin Nebojsa da dostavi neki predlog u gradsku skupstinu?
    Recimo, da ofarbate bandere, mozda zatrebaju za nesto.

  4. Нек му је тешка црна Земља! Је л могуће да ће сваки кољач и издајник добити бисту и улицу!? Само С. Немања долази у обзир, а и о њему не знамо довољно по обичају. Због краља Петра 1. смо добили конкордат проклети….

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons