Чеда и Чанак постали део Брнабићкине владе и владајуће коалиције напредњака и социјалиста
фото: Драган Кадић

Чеда и Чанак постали део Брнабићкине владе и владајуће коалиције напредњака и социјалиста

3.9
(7)

На самом крају 2020. године два намештења у министарствима Владе Ане Брнабић прошла су готово непримећено од стране јавности. Позиције помоћника министра и државног секретара нису нарочито истакнуте у хијерархији извршне власти, али индикативан је избор људи на поменуте позиције.

Наиме, у питању су Јасмин Хоџић и Олена Папуга, функционери Либерално демократске партије и Лиге социјалдемократа Војводине, странака којима руководе Чедомир Јовановић и Ненад Чанак, а које, званично, представљају опозиционе странке. Они су 2021. годину почели на новим радним местима помоћника министра задуженог за туризам и телекомуникације (Хоџић) и државне секретарке у министарству за дијалог (Папуга).

Подсећамо, министарка телекомуникација је Јасна Матић, “наследница” Расима Љајића и потпредседница његове странке, а новоформираним министарством за дијалог руководи бивша функционерка и посланица Демократске странке Гордана Чомић.

Што се тиче нових државних службеника, њихове биографије су релативно непознате. Поменути Хоџић је, како се наводи у локалним медијима, претходне четири године био помоћник председника општине Прибој задужен за локални економски развој. Између осталог координирао је радом Индустријске зоне Прибој, председник је био савета за запошљавање општине Прибој, председник комисије за израду стратешких докумената општине Прибој, руководилац Канцеларије за локални економски развој општине Прибој. Био је и представник општине Прибој у НАЛЕД-у.

Хоџић се, наводи портал директно.рс, бавио и певањем.

Папуга је, према последњим доступним подацима, чланица Главног одбора Лиге социјалдемократа Војводине. “Истиномер” пише да је у Лиги од оснивања, организовала је трибине, посебно у Руском Крстуру, где је странка деведесетих година имала велики рејтинг. Активно је учествовала на свим протестима од 1991-2000. године, као и да је била посланица у Скупштини Србије 2008, 2012. и 2014. године.

Шта ово значи?

Ова постављења, свакако, неће променити основни курс Владе или министарстава у којима су се десила. Ипак, она представљају добру илустрацију актуелне ситуације на политичкој сцени Србије, али и добро објашњење појма “конструктивна опозиција”. Јер, и ЛДП и ЛСВ номинално јесу опозиционе странке, које би, као такве, требало да учествују у контроли рада извршне власти.

Како ће то чинити док њихови представници активно учествују у њој?

НоваС

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Нелегални објекат на Копаонику власт руши четири године, нема назнака да ће се то догодити

Нелегални објекат на Копаонику власт руши четири године, нема назнака да ће се то догодити

5 (6) Симбол нелегалне градње на Копаонику објекат од 1000 квадрата власт руши већ четири …

КУВА СЕ У СНС: Сукоб старих и нових вадикала, демократа, јуловаца и још понеких

КУВА СЕ У СНС: Сукоб старих и нових вадикала, демократа, јуловаца и још понеких

5 (3) Свестан да му власт полако али сигурно измиче, и иначе нервозни Вучић, повлачи …

Један коментар

  1. Fali im još Đilas i komplet postava za sahranu Srbije.

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend