Цетиње: Мило Ђукановић, политички мртвац уз помоћ пар стотина криминалаца спрема напад на СПЦ (видео)

Дан пред устоличење митрополита Јоаникија, на Цетињу се окупљају представници црногорски такозваних комита и црногорски националисти. Kако јавља репортер Нова.рс, атмосфера у овом граду, дан уочи церемоније коју организује Српска православна црква, прилично је напета и из сата у сат расту тензије.

Прилази Цетињском манастиру су затворени и обезбеђује их велики број полицајаца са опремом за разбијање демонстрација. На улицама се налази на стотине људи који за себе тврде да су црногорски националисти, те да су изашли како би „одбранили Црну Гору“.

Цетињски кафићи су пуни, а већину гостију чине људи који носе мајице са различитим обележјима, попут оних на којима пише „Патриотски покрет“, „Црногорац до гроба“, „Боље гроб него роб“…

Део локала на Дворском тргу на Цетињу престао је да служи пиће, а како Телевизија Вијести сазнаје у 15 часова би сви требали да буду затворени. На Дворском тргу група грађана раније данас уклонила је заштитну ограду, преносе Вијести.ме.

На улицама се могу видети и симпатизери некада владајућег ДПС-а, који носе мајице са ликом Мила Ђукановића.

Од јутрос, велики број возила се упутио у правцу Цетиња, а колоне су примећене и у самом граду. Највећи број пристиглих чине црногорски националисти, који су свој улазак у град обележили оглашавањем сирена.

Многи од окупљених говорили су данас да је време за устанак и побуну, што указује на то да наредна два дана у престоници Црне Горе неће протећи најмирније.

За сада, изузев повремених увреда које трпе од окупљањих демонстраната, полиција није имала већих проблема и још увек није било потребе да озбиљније реагује. Међутим, расположење које из сата из сат бива све напетије, говори у прилог оценама да је на Цетињу готово предратна атмосфера.

Нова.рс

Фото: Нова.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Митрополит Августинос Кандиотис: О епископима последњих времена и зашто борба за православљe пада на народ

Митрополит Августинос Кандиотис: О епископима последњих времена и зашто борба за православљe пада на народ

У последња времена сатана ће оденути свештенике и владике, оденуће их у деспотске одежде и …

ОПЉАЧКАЛИ НАРОД ЦРНЕ ГОРЕ Мило и Блажо Ђукановић крију богатство у више од пет држава

ОПЉАЧКАЛИ НАРОД ЦРНЕ ГОРЕ Мило и Блажо Ђукановић крију богатство у више од пет држава

Мило и Блажо Ђукановић су 2012. године (баш кад је Вучић дошао на власт) склопили …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *