Чланови Синдиката радника ЕПС-а протестовали испред седишта тог предузећа (видео)

Неколико стотина чланова Синдиката радника Електропривреде Србије, који не признаје смену његовог председника Милана Ђорђевића, протестовало је данас испред зграде Електропривреде Србије у Београду захтевајући да в.д. тог предузећа Милорад Грчић поднесе оставку.

Оставку вршиоца дужности директора ЕПС-а тражимо због тога што није прихватио преговоре које смо понудили и што је својом самовољом направио пуч у Синдикату радника ЕПС-а. Тражимо његову оставку и због расипничког пословања и куповања камера и уређаја за прислушкивање и због тога што је служба унутрашње контоле коју чине бивши полицајци завела страховладу међу запосленима у ЕПС-у – рекао је обраћајући се присутнима на скупу Милан Ђорђевић, председник Синдиката радника ЕПС-а додавши да је Грчић одговоран што је само за куповину новог намештаја у предузећу потрошено око 33 милиона евра.

Он је додао да запослени у Рударском басену “Kолубара” који протестују против вршиоца дужности директора неће угрозити електроенергетски систем Србије, како он тврди, али да су у случају да Грчић не поднесе оставку или га Влада Србије не смени спремни да “организују генерални штрајк” тим поводом.

Ђорђевић је одбацио одлуку о свом опозиву са места председника Синдиката ЕПС-а, с образложењем да је седница лажирана и да је Грчић злоупотребио Синдикат РБ „Kолубара“ на челу са Миодрагом Ранковићем да га на „фингираној“ седници смени. Он је најавио да ће, у случају да захтеви радника у протесту не буду испуњени, следећи протестни скуп бити одржан у Рударском басену “Kолубара”. Окупљени радници Ђорђевићево обраћање прекидали су аплаузима и скандирањем “Грчићу одлази”.

Поред оставке вршиоца дужности директора ЕПС-а радници у протесту захтевају и да се радницима у РБ “Kолубара” испоручи раније уплаћени угаљ за грејну сезону као и да им се исплати разлика плата за претходних девет месеци која је предвиђена Kолективним уговором.

Током протеста испред седишта Електропривреде Србије саобраћај у Балканској улици био је заустављен. На скупу на коме нису забележени инциденти била су присутна свега три полицајца у униформи. Окупљени радници нису спречавали никог да улази или излази из зграде ЕПС-а током одржавања протеста.

Подсећања ради, Синдикат радника ЕПС-а започео је свој протест у петак 22.октобра док је истог дана организована седница на којој је присуствовало 28 чланова Главног одбора Синдиката радника ЕПС-а на којој је донета одлука о Ђорђевићевој смени. Тада су присутни за новог председника једногласно изабрали Радосава Kрсмановића из Синдикалне организације ЕПС „Kолубара“ Лазаревац.

Данас.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Еколошке организације и грађани најавили су за сутра од 14 сати блокаду путева у Србији због Закона о референдуму и експропријацији

Еколошке организације и грађани најавили су за сутра од 14 сати блокаду путева у Србији због Закона о референдуму и експропријацији

Ситуација је алармантна. Доношење закона о експропријацији није ништа друго до чин велеиздаје. Ово не …

Од 1. јануара већи порез на имовину?! Београд подељен у 14 зона

Од 1. јануара већи порез на имовину?! Београд подељен у 14 зона

Остало је још неколико дана до 30. новембра када би општине требало да објаве своје …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *