fbpx

ЦРНА ГОРА КАО АПАРТХЕЈД ДРЖАВА: Срби у војсци послати кући до даљњег, најављени откази?

5
(6)

Послали смо званичан допис Министарству одбране Црне Горе, на који очекујемо хитан одговор и детаљно образложење овакве одлуке

Према информацијама до којих је дошла наша редакција, сви војници српске националности који су били распоређени на дужностима обезбјеђења војних објеката и магацина, широм Црне Горе, усмено су обавијештени да не долазе на посао до даљњег, без икаквог образложења.

Подсјетимо, ријеч је о дужностима која се обављају уз обавезно ношење задуженог наоружања и муниције. Они су, на тај начин, разоружани и послати кући, а на њихово мјесто су, према нашим информацијама, дошли припадници Војске Црне Горе црногорске и бошњачке националности.

Стога, послали смо званичан допис Министарству одбране Црне Горе, на који очекујемо хитан одговор и детаљно образложење овакве одлуке.

Такође, незванично сазнајемо да је министар одбране Предраг Бошковић, у више наврата, упутио директиву старјешинама, да утичу по дубини на оне припаднике Војске Црне Горе који се изјашњавају као Срби, да промијене своју националну припадност уколико не желе да буду одстрањени из службе.

Овоме свједоче и бројне анкете за припаднике Војске Црне Горе које садрже рубрику обавезног попуњавања националне припадности, а којима су, упркос званичном попису који се организује једном у осам или десет година, били изложени.

Да ли је актуелни режим приступио убрзаној хомогенизацији редова Војске Црне Горе – одстрањивањем свих оних који су процијењени да, у сусрет најављеним литијама Српске Православне Цркве, а у случају наређења да се интервенише против грађана Црне Горе, вођени етичким принципима и вјерским увјерењима – не би реаговали; остаје нам да видимо у овом случају, који ће наш медиј, а вјерујемо и сви остали медији у Црној Гори, пратити са посебном пажњом.

ИН4С

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

„Не треба ми стипендија од власти која затире српски народ и православље“

5 (3) „Kао Српкињи, вјерници СПЦ али и Црногорки и космополити мени моја духовност, част, …

Вучић је митско биће – ДРЕКАВАЦ (видео)

5 (14) Зајашио српски народ и јаше ли јаше. Шта ви мислите, докле ће локални …

Један коментар

  1. Srbi se moraju spremiti za konacno oslobadjanje svih svojih istorijskih zemalja /zapadni Balkan/ od ustaske=katolicko-muslimanske okupacije i terora. Zeta mora da se vrati Srbima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *