понедељак , 30 новембра 2020
Beograd, 23. aprila 2015. - Premijer Aleksandar Vucic (L) i gradonacelnik Beograda Sinisa Mali na otvaranju Samita gradonacelnika. U beogradskom Centru Sava je, pozdravnim govorom gradonacelnika Beograda Sinise Malog, poceo Samit gradonacelnika gradova centralne i jugoistocne Evrope, koji se u prestonici Srbije odrzava u organizaciji Grada Beograda, a u saradnji sa Nacionalnom alijansom za lokalni ekonomski razvoj (NALED). FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIC/ bk

Да ли је ОТИМАЧИНА Београђанке повезана са Синишом Малим?

5
(4)

Чим се појавила информација о продаји „Београђанке“, јавност је била запрепашћена екстремно малом цифром од 16,5 милиона евра и фирмицом старом две недеље „МПП Неw пројецт д.о.о“, ћерком фирме „Марера Пропертиес“, која је од данас званични власник. Одмах се видело да у свему томе нису чиста посла, а потом је и детаљно објашњена хронологоја како је предузеће функционисало, како су се руководиоци блиски властима и садашњем министру финансија Синиши Малом, смењивали на функцијама.

Акценат је стављен на Милоша Лалића, бившег директора ове фирме и Катарину Мркшић, оффице менаџерке „Марера Пропертиес“, за коју и бивши шеф одборничке групе СзС у Скупштини града Београда Никола Јовановић тврди да је уско повезана са Малим.

– Најближи људи Синише Малог у свакој комбинацији у Београду. Па и у куповини „Београђанке“ – написао је Јовановић.

На Твитер профилу потписаном као Чарли Вафлс појавио се хронолошки редослед функционисања фирме „Марера пропертиес“. Наиме, 4. фебруара 2014. овај ДОО звао се ВОДИЦБГ.ЦОМ ДОО Београд, а самостална директорка била је Тамара Јеремић. На том положају ју је заменила самостална директорка Тања Петровић.

Она је на тој позицији остала до 11. септембра исте године, а њу мења директор Милош Лалић.

Лалић иначе наводи да је запослен у Министарству финансија као „цонтроллинг адвисор“, односно близак сарадник министру Синиши Малом.

Milos Lalić, Printscreen

Након годину дана и неколико месеци, у јануару 2016. брише се члан ВОДИЦБГ.ЦОМ ДОО са 100% удела Друштво за трговину, услуге ДЕ.ФАКТО ПЛУС ДОО, а уписује се „Марера Холдингс лимитед Кипар“ са 100% удела.

Крајем фебруара 2016. ВОДИЦБГ.ЦОМ ДОО мења име у Марера Пропертиес ДОО, а 11. јула те године брише се члан Марера Пропертиес ДОО са 100% удела МАРЕРА ХОЛДИНГС ЛИМИТЕД Кипар и уписује се члан ОМЕГА ГРОУП ЕНТЕРПРИСЕС ЛТД са Девичанских острва са идентичних 100% удела.

У октобру 2016. брише се члан Марера Пропертиес ДОО са 100% удела ОМЕГА ГРОУП ЕНТЕРПРИСЕС ЛТД са Девичанских острва и уписује се члан МАРЕРА РЕАЛ ЕСТАТЕ ЛИМИТЕД ЛЛЦ Кипар, са у динар идентичним уделом од 100%.

Самосталног директора Марера Пропертиес ДОО Милоша Лалића у децембру 2018. мења самостална директорка Милана Срећков.

У августу 2019 она престаје да буде самостална директорка, а заједно са њом директор постаје Олег Новиков из Руске Федерације.

У јулу 2020. године брише се заједнички директор Олег Новиков, а Милана Срећков остаје и поново постаје самостална директорка и као таква данас купује Београђанку.

У Друштву за трговину, туризам и услуге ДЕ. ФАКТО ПЛУС ДОО директорку Тању Петровић мења директор Милош Лалић, а њега 2017. замењује Катја Миткова Штрегарска из Бугарске.

– Кроз све промене фигурира исти новчани и неновчани капитал овог ДОО који је почео као Водич кроз Београд, а сада нас воде за нос кроз Београђанку… Живели – наводи се у твиту профила потписаног као Чарлс Вафлс.

– А онда се јаве добри људи и нађу особу из Марера Пропертиес која је радила и код градоначелника Београда и у Министарству финансија! Питам се ко би могао бити тај градоначелник и министар финансија, а није доктор наука? Ма, дајте људи, видите ово, баш има и један Милош Лалић у Министарству финансија – истакнуто је у Твитеру – где су у први план стављени Катарина Мркушић, оффице менаџерка фирме „Марера Пропертиес“ која је била лични асистент бившег градоначелника Београда и садашњег министра финансија Синише Малог.

 

Редакција Директно.рс покушала је перко фирме „Марера Пропертиес“ да ступи у контакт са Катарином Мркшић како би нам објаснила повезаност са Синишом Мали и да ли евентуално министар финансија посредно стоји иза куповине Београђанке како се наводи на друштвеним мрежама, али до тренутка објављивања текста, она се није јавила.

Директно.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ГАЗИ ПО СИРОТИЊИ: Уговор Синише Малог и брата Ане Брнабић тежак 313 милиона!

5 (12) Фирма Асеко, у којој је један од директора рођени брат премијерке Ане Брнабић, …

Трампов главни адвокат: Бајденов изборни штаб је реализовао централизовани план за крађу избора

4 (4) * Рудолф ЂУЛИЈАНИ: „Када смо започели истрагу, <…> брзо је постало јасно да …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend