Да ли је први случај короне у Србији био првог или шестог марта? (видео)

4.3
(6)

Заменица директора Института „Милан Јовановић Батут“ Дарија Кисић Тепавчевић прво споменула 1. март, а онда рекла да је реч о лапсусу

Дарија Кисић Тепавчевић: Прва инфекција коронавирусом изолована 1. марта

Заменица директора Института за јавно здравље „Милан Јовановић Батут“ Дарија Кисић Тепавчевић рекла је да је прва инфекција коронавирусом у Србији изолована 1. марта.

„Био је у питању импортовани случај – та особа је изолована, хоспитализована и није се даље проширило“, рекла је др Кисић у емисији „Око“ на Радио-телевизији Србије.

Како подсећа Нова.рс, грађанима је саопштено да је први случај откривен пет дана касније, 6. марта.

(N1, 23. 3. 2020)

Дарија Кисић Тепавчевић: Направила сам лапсус, први случај забележен 6. марта

Заменица директора Института за јавно здравље „Батут“ Дарија Кисић Тепавчевић изјавила је данас да је направила лапсус када је говорила о датуму првог импортованог случаја вируса корона у Србији и да је он забележен 6. марта, те додала да било каква политизација тог питања не би смела да дође у обзир.

„Ја сам у току јучерашњег дана дала изјаву у којој ми се десио лапсус када је у питању датум првог импортованог случаја корона инфекције у нашој земљи. Били сте сведоци, а готово сам била на свакој прес конференцији, да свакодневно делимо податке са вама и тачно причамо који је дан, да радимо различите анализе у том моменту“, рекла је Кисић Тепавчевић на прес конференцији у влади.

Она је истакла да је њу лично погодило што су се, и поред свега што говоре и уз све напоре стручњака, поједини медији ухватили за тај њен лапсус.

„Када је у питању први импортовани случај, он се десио у првој недељи марта, 6. марта. Ми смо, практично одмах сазвали конференцију а новинаре и обавестили Светску здравствену организацију. Сваку нашу реч и број који изјавимо, ко жели, може да провери“, истакла је Кисић Тепавчевић.

Она је напоменула да смо сви пред истим непријатељем и треба да будемо као један тим, те да било каква политизација тог питања не би смела да дође у обзир.

„Извињавам се свима, ако и коме је мој лапсус унео неки додатни немир. Молим вас, разумите нас. Ми смо људи, радимо сада практично 24 сата, што јесте наш посао и не бунимо се, већ желимо да оправдамо поверење владе, која слуша струку, као и поверење свих грађана. Апелујем на све да нас пусте да радимо свој посао“, рекла је Кисић Тепавчевић.

Извор: Телеграф.рс

Она је истакла да се на терену раде тешка истраживања, која трају даноноћно, да надлежни баратају са различитим информацијама, која затим покушавају да анализирају, преведу у бројеве, како би дали очекивања и предвиђања, јер знају да то све интересује.

„Ми ћемо да будемо сваког дана овде и да делимо са вама све информације које знамо и заиста желим да покажемо да ће тимски рад свих нас да уроди плодом, да будемо добар пример како се бори против овог вируса“, рекла је она.

Додала је и да је она лекар, а да никада није прошла едукацију за контакте са медијима, за које не спори да су неопходни и значајни у борби против вируса и да су могли да се увере да струка улаже све напоре да изађе у сусрет, и да готово у „нултом времену“ информише о свим информацијама са којима располаже, јер је то важно.

Кисић Тепавчевић је синоћ рекла да је 1. марта изолована прва инфекција вирусом корона.

(Танјуг/РТВ, 23. 3. 2020)

Наслов и опрема: Стање ствари

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Кон: Не обраћати пажњу на лекаре који не желе вакцину

1.3 (4) Члан Кризног штаба Предраг Кон изјавио је данас да „не треба обраћати пажњу” …

Како брину о нама и како су само пожртвовани: Вакцина ће бити за све!

5 (3) Пријављивање за вакцинацију почиње у понедељак, 11. јануара, преко е-Управе, а од четвртка …

Један коментар

  1. Ako je istina kako kaze da doktorka ima tliko objavljenih radova da predaje na fakultetu onda se tesko moze zamisliti da je napravila Laspus jedino ako ono prvo nije nista tacno i da je sarajka promasila profesiju, a da moguce da je ona osmislilakako da se PINK zastiti od Virusa kome Zeljku Mitrovicu , bese jedna slika njih dvoje selfi nasmejani razdragani. zadovoljni.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend