Дачић бесан напустио Главни одбор СПС – „скупите се, па причате против мене“

0
(0)

Избор челника Сурдулице Новице Тончева за потпредседника СПС-а уздрмао је социјалисте, а лидер Ивица Дачић демонстративно је отишао из Алексинца где је одржан Главни одбор, сазнаје „Блиц“.

Против напредовања Тончева био је члан већа Београда Слободан Шолевић, и то, какао је објаснио, зато што је Тончев под санкцијама Статутарне комисије.

– Када је дошло гласање, Шолевић је био уздржан, а то је Дачића разбеснело. Кроз зубе је питао Шолевића: „Шта то значи, што то радиш?! Шта хоћете, што се не јаве и остали? Дођете код мене, причате једни против других, а онда се сви скупите и причате против мене”, беснео је Дачић.

Онда се окренуо и обратио Николи Никодијевићу, који уз министра Александра Антића води београдски одбор СПС.

– Питао га је: „Никола, шта ви из Београда хоћете? Где су резултати? Видећете, ко не буде прешао цензус на изборима, биће санкционисан!” Никодијевић му је одговорио: „Кад ја будем бирао чланове Извршног одбора, онда ћу и да одговорим на то питање.. Дачић је устао, честитао Тончеву, прошао кроз масу бесно, сео у кола и отишао из Алексинца. Први пут није остао на свечаном ручку – каже наш извор.

Тончев се није јављао за реч, али се врпољио.

– Шта је, Београђани, не дате место потпредседника неком из унутрашњости? Добацивао је то са места, али му нико ништа није одговорио – прича саговорник „Блица“.

Дан после буре, Тончев за „Блиц“ каже да је занимљиво је да су се на ГО “повампирили неки маргинални ликови“.

– Тај Шолевић са листом СПС-ПУПС није успео 2008. да пређе цензус на Чукарици. А нема функције на којој није био захваљујући странци. И такав анонимус нашао да прозива мене и Дачића. Нека дође у Сурдулицу пред београдске изборе да га научим како се ради кампања – поручио је Тончев.

Блиц

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Немачкa: Укинута обавеза ношења маске у школама

3.7 (6) Од 1. септембра у немачкој покрајини Северној Рајни Вестфалији више нема обавезе ношења …

Неталентована операција пољских специјалних служби. Зашто је обојена револуција у Белорусији пропала

3.3 (4) Активност пољских лидера највишег нивоа ни на који начин није проузрокована жељом за …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend