Дачићу, да сисаш и ти и Димитрије Туцовић и ваше социјалистичке идеје све заједно са пандемијом!

5
(1)

Председник СПС Ивица Дачић положио је данас венац на гроб Димитрија Туцовића и честитао 1. мај, Празник рада, истичући да се управо у актуленим условима пандемије вируса корона показао значај класичних социјалистичких идеја, за које се и сам Димитрије Туцовић залагао.

– Симболички гледано, чак и у условима једне овакве велике опасности, показала се важност неких идеја које су класичне социјалистичке идеје, за које се залагао и сам Димитрије Туцовић. Пре свега идеје солидарности, јаког учешћа државе у кључним моментима – рекао је Дачић.

Он је оценио да је концепт неолибералног капитализма пропао свуда у свету, јер сада све државе примењују социјалистичке мере, односно финансијски помажу привреди и грађананима, за разлику од теорије неолиберализма која каже да је тржисте једино меродавно.

– Да смо данас препуштени чистом тржишту, претпостављате шта би се десило и колике би биле последице ове кризе – констатовао је Дачић.

Са друге стране, навео је да је ова ситуација још један показатељ значаја јавних установа, у овом случају државног здравства.

– Да нема јаког државног здравства, последице кризе изазване пандемијом биле би тешке и трагичне и у Србији – рекао је Дачић.

Он је свим грађанима честитао 1. мај, који, каже, није само један празник са идеолошким предзнаком, већ је настао као резултат једне велике традиције борбе за радничка права.

– Све док постоје односи, у којима има потребе за борбом и залагањем за основна радничка права, биће присутна и потреба слављења оваквог празника. Срећан 1. мај, ове године да га проведемо у знаку борбе за заштиту здравља и живота људи – рекао је Дачић.

Додао је да је ове године венац на гроб Димитрија Туцовића положио дан раније него обично, управо због епидемије и мера ограничења кретања, која ће важити на сам 1. мај.

Дачић је венац положио заједно са председником Скупштине града и председником Београдског одбора СПС Николом Никодијевићем.

Димитрије Туцовић био је новинар, политичар и публициста, као и истакнути вођа и теоретичар социјалистичког покрета у Србији и један од оснивача Српске социјалдемократске партије.

Танјуг, Вести онлине

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

МИРОВИЋ: Срамота Вучића и Дачића да не упуте ни протестну ноту Подгорици

5 (5) Деценијско упражњавање шверцерске политике, о чему ових дана пишу и немачки медији, је …

Најновији детаљи афере која тресе МСП: Дачић оставио дипломатски пасош трговцу оружјем иако је уплетен у светске афере

1 (1) Скандал: Тешић још увек има повлашћену путну исправу коју му је дао бивши …

2 Коментара

  1. Наши комунисти и (сада) социјалисти су идејна деца аустро социјалиста који су пропагирали рат против Србије и истребљење српског народа , зато је Степа и послао човека да Димитрија Туцовића ликвидира за време битке јер је харангирао тобоже као миротворац а уствари као капитулант јер је такав задатак добио од Друге Интернационале, У Аустрији социјалисти и комунисти нису хапшени за време окупације него су лојално сарађивали са Националним социјалистима. И наши комунисти су били лојални окупатору до 22, јуна 1941 док у ноћи 21 на22 јун нису највећим делом похапшени и то у Србији а у Хура Хаватској су били лојални усташком режиму и одбили су да беже из логора (сетите се Керестинца)

  2. Како одбили да беже из Керестинеца? Зар није од 111 логораша њих 80 побегло из логора?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *