Дани Бате Стојковића (видео)

0
(0)

ПОД називом „Варљиво лето 2013“, од 10. до 13. августа, само неколико дана пре почетка 38. фестивала филмског сценарија на којем је био чест и радо виђен гост, у Врњачкој Бањи се одржавају четврти по реду „Дани Бате Стојковића“, великана српског глумишта преминулог 2002. године, који је осим на филму, и на „даскама што живот значе“, оставио дубок траг и међу Врњчанима као својим дугогодишњим домаћинима.

Због тога су, пре три године, великом амфитеатру популарне Летње позорнице на којем се фестивал и одржава, Врњчани дали име Данила – Бате Стојковића, а на прочељу овог амфитеатра поставили и спомен-плочу са Батиним ликом у високом рељефу.

У оквиру овогодишњих „Батиних дана“, уз евоцирање успомена на великог глумца, од суботе до уторка биће одржано неколико глумачких сусрета и дружења, позоришних представа, пројекција најпопуларнијих Батиних филмова, књижевних вечери, изложби, концерата класичне и етно-музике, па и дегустација јела и пића које је Бата, као велики боем и дугогодишњи гост радо конзумирао по најпознатијим врњачким кафанама и ресторанима.

Домаћин овогодишњих „Батиних дана“ биће доајен српског глумишта Драган Николић, а своје учешће потврдили су и остали Батини пријатељи – глумци Мира Бањац, Љиљана Драгутиновић, Љиљана Стјепановић, Милица Краљ, Драгиња Милеуснић, Славко Штимац, Милорад Мандић – Манда, Ђорђе Драгићевић и други.

 

Новости

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend