Даница Драшковић уз помоћ преваре и корупције у инвалидској пензији

Даница Драшковић уз помоћ преваре и корупције у инвалидској пензији

Београд-Веровали или не, Даница Драшковић, супруга лидера СПО Вука Драшковића, и данас је у инвалидској пензији, сазнаје „Ало!”.

Како наш извор наводи, она је у ту пензију отишла 17. маја давне 1990. године и још није „изашла” из ње, односно није отишла у старосну, како су то објавили медији прошле године.

„Према последњем извештају ПИО фонда, њена инвалидска пензија износи 43.400 динара! Уколико се узме у обзир да је она у инвалидској већ 27 година, испада да су јој исплаћене 324 инвалиднине. Чак и да су биле и упола мање од ове последње, реч је о великом новцу. Инвалидска пензија Вукове супруге изазива велику пажњу јавности већ годинама. Својевремено је још и Весна Пешић, тадашњи посланик у Скупштини Србије, подгрејала тему о инвалиднини Данице Драшковић изјавивши „да је Драшковићева већ 30 година у инвалидској пензији, а и дан-данас може коњу реп да ишчупа”. Уколико се узме у обзир да многи стварно болесни људи не могу да остваре инвалидске пензије без километарске документације, овај случај је више него дискутабилан“ – наводи он.

Према његовим речима, надлежни су још пре три године најавили да ће све сумњиве инвалидске пензије бити преиспитане.

„Објављено је да је Дана у међувремену престала да прима инвалиднину и сада добија старосну пензију. Александар Вулин, тадашњи министар за рад и социјалну политику, потврдио то је, рекавши да Драшковићева више није инвалидски, него старосни пензионер, а такви нису предмет ревизије у ПИО фонду“ – подсећа наш извор.

С друге стране, Даница Драшковић није хтела да коментарше ни на једну тему за наш лист.

„Немојте ме питати ништа да коментаришем“ – рекла нам је Дана.

Након нашег инсистирање да морамо да проверимо информације до којих смо дошли, она је прекинула везу.

У ПИО фонду кажу за „Ало!” да они не могу да коментаришу ниједног корисника било које врсте пензије.

„Личне податке о нашим корисницима Фонд не може да саопштава трећим лицима, а забрањује му Закон о ПИО и Закон о заштити података о личности“ – било је све што смо добили из Фонда.

Драшковићева је, према писању медија, од 2009. године именовањем Владе члан Управног одбора НИС-а. Она је у том послу правила годину дана паузу, али се јула 2014. поново вратила у НИС.

Све је могуће!

Бранко Радун, политички аналитичар, коментаришући најпознатији „пензиони случај”, каже за „Ало!” да је то доказ да је све могуће.

“ Неко је инвалид за нешто, а очигледно способан за нешто друго. Она је функционер у НИС-у већ годинама! Не знамо по којем основу је она отишла у инвалидску пензију. Знамо да је било много манипаулација када је реч о тим пензијама. Није она усамљен случај. Требало би да се та „зона” рашчисти мало, јер оптерећују пензиони фонд“ – казао је он.

Ало.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Адвокатска канцеларија Радић: Зашто је Ана Брнабић у паници и зашто кривицу пребацује на друге?

Адвокатска канцеларија Радић: Зашто је Ана Брнабић у паници и зашто кривицу пребацује на друге?

Када је постављена на место Председника Владе, Ана Брнабић се, како је изјавила, веома изненадила. …

Ексклузивно: Метеорски успон „Про Тента“ – фирме која лобира за Грчића

Ексклузивно: Метеорски успон „Про Тента“ – фирме која лобира за Грчића

Представници неколико приватних фирми, које послују са Електропривредом Србије, упутили су писмо председнику Александру Вучићу …

3 Коментара

  1. Kako po zakonu invalidski penzioner moze da radi, jer licu kome je oduzeta radna sposobnost ne moze biti zaposleno-raditi, moze ali mora izaci na kontrolni pregled ge bi mu se ukinula ivalidska penzija. ZATO PITANJE ZA GOSPODU POLITICARE KAKO NEKO KO JE U INVALIDSKOJ PENZI MOZE DA RADI PA SAD DA LI JE TO FIZICKI RAD ILI RAD U UPRAVNOM ODBORU ZAKON O INVALIDSKIM PENZIJAMA NE PRAVI RAZLIKU.

  2. Lopata bijelopoljska !!! Poslati na robiju, a imovinu (i od bliže i dalje rodbine) konfiskovati !

  3. Црногорке оду с четрдесет година у инвалидску пензију јер су се једанпут ушинуле, а моја комшиница прешла инвалидску комисију, прогласили је способном за рад, а она умрла за машином! А Дана је тако неопходан стручни кадар, да НИС не би могао уопште да функционише без њеног доприноса и њене плате од 6.000евра!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *