Деда Малиша (80) на протесту у Ужицу: А рудници су му много добра идеја?
фото: Славица Панић, Нова.рс

Деда Малиша (80) на протесту у Ужицу: А рудници су му много добра идеја?

„Нек се објаве сви поштени. Чија је држава? Народна. Је ли он председник државе или председник народа? А рудници су му много добра идеја, своју децу ће склонити, већ их је обезбедио,а остале ће потровати. Ако је одобрио Ђилас рудник, председник је сад главни да каже – не може даље, све друго се анулира, ми смо на власти, ми то не дамо, због народа“, рекао је данас за Нова.рс осамдесетогодишњи Малиша Јанковић из Ужица.

Малиша је био данас међу окупљеним грађанима на протесту у Ужицу. Са шајкачом на глави, дошао је, како каже, да буде уз народ и да искаже протест за оно што се у Србији дешава, али и своју забринутост за земљу у којој живи и коју воли.

„Имам 80 година и живим у истом систему као кад је владао, Тито, Kрцун, Ранковић, Слобо, све их памтим. Све је иста пређа али друкчије намотана. Исто данас живим и код овога, кад је слободна демократија а иду по кућама и прете, не смеш да изађеш на демонстрације, то је још горе. Ово су све заразне клице остале од комуниста. То је сада ко багрем, поникне овде, поникне онде. Чуо сам овде да причају људи да су им долазили у кућу, неки не смеју да изађу. Мени да дођу? Таман посла. Питам се шта је са животом?“, казао је за наш портал овај Ужичани.

Јанковић каже да је дошао да са народом затражи одговорност од власти, јер се не слаже са оним што се грађанима пласира као истина.

„Нек се објаве сви поштени. Чија је држава? Народна. Је ли он председник државе или председник народа? А рудници су му много добра идеја, своју децу ће склонити, већ их је обезбедио, а остале ће потровати. Ако је одобрио Ђилас рудник, председник је сад главни да каже – не може даље, све друго се анулира, ми смо на власти, ми то не дамо, због народа. Може ли он да расканта све то? Треба да може али неће или не сме, вероватно да не сме“, каже Јанковић.

Честе промене Устава, оно су на чему Јанковић замера свим властима али страхује да Србија неће дуго опстати.

„Kако ко дође на власт, мења Устав. У културним земљама Устав се не мења ни по 200 и 300 година. Kод нас се Устав мења са изборима, како ко дође на власт он га промени по његовом. Буди Бог с нама… Боже сачувај… Ово је све продато, ми ћемо за 20-30 година живети у туђој земљи. Ово ће бити покрајина, арапска, кинеска ил ко знам чија, неће бити Србија“, рекао је Јанковић.

На протесном скупу у Ужицу, на Ложионички мост изашло је више од 1.500 људи. Саобраћај на путу Ужице – Златибор био је заустављен од 14 до 15:20. Возачи у непрегледним колонама показали су стрпљење, а неколико десетина возача и путника се придружило протестантима. Присуства полиције није било, а скуп је, уз ситне провокације на које није одговарано, протекао мирно без инцидената.

Нова.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

КАЗАХСТАН: Убијено 12, рањено 353 припадника снага безбедности, више од 1.000 људи повређено, стигле снаге ОДКБ-а (видео)

КАЗАХСТАН: Убијено 12, рањено 353 припадника снага безбедности, више од 1.000 људи повређено, стигле снаге ОДКБ-а (видео)

Авион руских Ваздушно-космичких снага и транспортна авијација послали су припаднике Ваздушно-десантних снага у Казахстан, у …

Блокаде се настављају док Рио Тинто и слични тровачи не добију забране за улазак у Србију!

Блокаде се настављају док Рио Тинто и слични тровачи не добију забране за улазак у Србију!

Блокаде широм Србије које су почеле у 13 часова управо су завршене, а блокирана је …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *