фото: Н1

Делили сендвиче сиромашнима, Пореска их затворила због 680 динара

5
(3)

Пицерију у Земуну која је дневно делила 40 до 50 бесплатних сендвича угроженим суграђанима, затворила је пре два дана Пореска управа због мањка од 680 динара.

Инспектори који су баш изабрали „добар“ тајминг за тренинг строгоће, били су у локалу као гости, запослени нису знали ни ко су, а тек касније су се представили. Утврдили су да у каси недостаје новац и одредили забрану рада од две недеље. Да апсурд буде већи, само дан раније на неколико телевизија био је емитован прилог о хуманости власника пицерије, а тај гест сврстан је и на листу предлога за титулу „хероја Београда“.

– Сада нам је још теже, чули су људи и долазе. С акцијом не желим да прекинем, наставили смо да делимо сендвиче, али не као пицерија, већ из стана мајке који је изнад локала, па до кад будемо могли. Сами их правимо, купујемо кифле из пекаре преко пута, комшија који има млекару понудио нам је разне намазе, ето, има још добрих људи у овој ситуацији. Заиста сада не могу да прекинем због оних који очекују помоћ. А јављају нам се највише самохране мајке, старији суграђани, али и они који су због ове ситуације остали без посла, плате или немају начин да дођу до новца – каже за Данас власник пицерије „Пизза хот“ Милош Белегишанин и додаје да ће и наредних дана од 13 до 16 сати угрожене чекати сендвичи.

Он истиче и да је за порезнике био споран уговор који су два дана раније као предлог примили од дистрибутера, а предвиђао је да се њиховим куририма не наплати одмах роба коју ће доставити него да то иде преко рачуна, по уговору.

– Тај предлог уговора био је стављен са стране, нисмо га сакрили, али ни применили јер смо хтели да сачекамо да га књиговођа погледа. Мислим да није у реду то што се због неких неправилности затварају локали и пословни објекти, свуда у свету се због таквих ствари пишу казне. То би било прихватљиво, може да нам се деси да погрешимо, људи смо, али због тога не би требало да нам ускраћују право на рад. Ми имамо шест запослених, нико није добио отказ, раде по четири сата јер је време за кретање људи скраћено. Испоштовали смо све што је мерама било наложено, апел државе да не отпуштамо раднике, хтели смо и да будемо хумани иако нисмо нека велика компанија, већ скромна породична фирма – објашњава Белегишанин.

Наш лист је од Пореске управе затражио информацију због чега је пицерија затворена, али одговор нисмо добили.

Пише: М. Н. Стевановић, Данас.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

СПЦ: Позива се сав благочестиви народ да, 8. јануара у 16 часова у Београду, узме учешћа у молитвеном скупу подршке нашем страдалном народу у Црној Гори, Косову и Метохији и свим српским крајевима

5 (2) Српска православна црква (СПЦ) позвала је грађане да у среду, 8. јануара, дођу …

Нови Сад, Сремски Карловци и Лесковац на улици у знак подршке Србима Црне Горе (фото, видео)

5 (4) Грађани Новог Сада изашли су у понедељак на улице свог града у знак …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend