Демократска странка искључила Милојичића, Божовића, Милосављевића и Лечића из чланства

3
(2)

Демократска странка саопштила је да је због повреда Статута и Етичког кодекса странке, из свог чланства искључила Радослава Милојичића Kену, Слободана Милосављевића, Балшу Божовића и Бранислава Лечића.

„Због повреда Статута и Етичког кодекса Демократске странке, покушаја преотимања странке и недоличног понашања, Извршни одбор Демократске странке одлучивао је данас о дисциплинском поступку који је покренуо Етички одбор странке и донео одлуку о искључењу Радослава Милојичића Kене, Слободана Милосављевића, Балше Божовића и Бранислава Лечића из Демократске странке“, наведено је у саопштењу.

У саопштењу је објашњено да је Етички одбор покренуо дисциплински поступак 9. јула 2020. године против четворице функционера Демократске странке, који су прекршили Статут и Етички кодекс Демократске странке и тиме наштетили њеном угледу.

„Радослав Милојичић Kена, Слободан Милосављевић, Балша Божовић и Бранислав Лечић били су организатори покушаја преотимања странке у Мадленијануму 21. јуна ове године, када су довели приватно обезбеђење на седницу, блокирали улазе у Мадленијанум и на крају иницирали прекид заседања Главног одбора“, саопштила је информативна служба Демократске странке.

Подсетимо, до сукоба унутар ДС-а дошло је због неслагања око термина одржавања седнице Главног одбора странке. Kулминирало је у мају пошто је група функционера те странке прикупила 133 потписа за одржавање седнице Главног одбора 17. маја, али је председник странке Зоран Лутовац против фукционерке Александре Јерков поднео кривичну пријаву због, како је тврдио, фалсифиовања потписа чланова ради сазивања седнице Главног одбора. Међу онима који су се залагали за седницу 17. маја, поред Јерков, били су и потпредседник ДС Драгослав Шумарац, те функционери ДС Маја Виденовић и Балша Божовић и Бранислав Лечић.

Демократска странка предвођена председником Зораном Лутовцем заказала је за 21. јун седницу Главног одбора странке, али су функционери који су инсистирали да се седница одржи у мају довели приватно обезбеђење спречавајући улазак на седницу.

Седница је на крају прекинута, а за 28. јун заказане су две седнице – једна у Београду, коју је организовала фракција која се противи руководству ДС, а друга у Шапцу.

Извор: Бета, Инсајдер

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Лутовац: Мањина покушава да преузме ДС, остаје се при бојкоту избора у Србији

0 (0) Председник Демократске странке (ДС) Зоран Лутовац изјавио је данас да у ДС нема …

Вучићеви плаћеници из „Србија 21“ нуде ДС на локалу по 10.000 евра да изађу на лажне изборе

5 (3) Србија 21 иде на изборе, саопштио је Марко Ђуришић, до јуче други човек …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend