ДФ: Учеснике протеста у Подгорици су батинали и криминалци који су са фантомкама долазили из Скупштине Црне Горе

ДФ: Учеснике протеста у Подгорици су батинали и криминалци који су са фантомкама долазили из Скупштине Црне Горе

Председништво ДФ: Председник Скупштине Ранко Кривокапић и министар унутрашњих послова Рашко Коњевић директним сврставањем уз премијера, командујући употребу силе над мирним грађанима, учествовали су у пројекту Мила Ђукановића да се Црна Гора доведе на ивицу грађанског рата

Лидер Демократске народне партије (ДНП) и функционер ДФ-а Милан КНЕЖЕВИЋ: Ђукановић је суспендовао Устав, укинуо институције ове државе и покушава завести полицијски терор уз асистенцију Рашка Коњевића. Зато ДФ наставак протеста сматра својом демократском обавезом и у томе нас никаква сила и репресија не могу зауставити. Напротив, из дана у дан нам се придружују храбри грађани спремни да заједно са нама пруже отпор и изборе се за слободу

ДЕМОКРАТСКИ фронт (ДФ) организоваће протестно окупљање вечерас у 19 часова на Тргу Републике у Подгорици.

То је порталу „Вијести” потврдио посланик ДФ Славен Радуновић.

Председништво ДФ-а најавило је синоћ да ће позвати остатак опозиције да се прикључи протестима против власти, “јер у овом тренутку политичке сујете треба оставити по страни”..

Полиција је јуче ујутру насилно прекинула миран протест испред Скупштине Црне Горе, а увече опет интервенисала и шок бомбама, сузавцем и пендрецима спријечила шетњу руководства ДФ-а са грађанима центром града.

Председништво Демократског фронта (ДФ) једногласно је у ставу да председник Скупштине Црне Горе и министар унутрашњих послова Рашко Коњевић заједно са Милом Ђукановићем сносе највећу одговорност због бруталне злоупотребе силе над грађанима и посланицима који су мирно протестовали 20 дана испред Скупштине Црне Горе, казао је лидер Демократске народне партије (ДНП) и функционер ДФ-а Милан Кнежевић.

„Уколико је Кривокапић са својим политички подређеним Коњевићем мислио да ће зауставити протесте и окупљања грађана постигао је контра ефекат, јер их тек очекује талас демократских протеста од којег се не могу склонити. Зато његов позив да присуствујемо проширеном колегијуму доживљавамо као беспризорну провокацију и вређање десетина хиљада грађана који подржавају наше оправдане захтеве за одржавањем фер и демократских избора”, истакао је Кнежевић.

Он је додао да је Председништво ДФ-а, лоцирало високе полицијске службенике као главне подстрекаче и батинаше мирних демонстраната и установило присуство великог броја припадника криминалних кланова који су носили фантомке и излазили из Скупштине, те да због тога и Ранко Кривокапић сноси одговорност.

„Пошто је заменик директора полиције Никола Јањушевић, иначе кадар СДП-а, директно командовао покушајем убиства једног демонтранта, одговорност не могу избећи ни Коњевић ни Кривокапић. Председништво ДФ-а констатује да су јуче председник Скупштине и министар унутрашњих послова директним сврставањем уз премијера, командујући употребу силе над мирним грађанима, учествовали у пројекту Мила Ђукановића да се Црна Гора доведе на ивицу грађанског рата”, казао је Кнежевић.

Члан ДФ-а Владислав Бојовић јуче је казао „Вијестима” да је група полицајаца предвођена Јањушевићем циљано нападала поједине посланике, а да је Душана Кнежевића брутално претукла.

По његовим речима, ту чињеницу не може ревидирати нити релативизовати закасњели колегијум председника Скупштине који је све време ћутао док су криминалци обучени у униформе излазили из Скупштине пребијајући грађане и посланике.

Представници ДФ нису присуствовали данашњем колегијуму председника Скупштине.

„Зато понављамо због тога што је Ђукановић суспендовао Устав, укинуо институције ове државе и покушава завести полицијски терор уз асистенцију Рашка Коњевића, ДФ наставак протеста сматра својом демократском обавезом и у томе нас никаква сила и репресија не могу зауставити. Напротив, из дана у дан нам се придружују храбри грађани спремни да заједно са нама пруже отпор и изборе се за слободу”, закључио је Кнежевић.

Факти, Вијести.ме

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Мило Ђукановић преко своје банке прао прљави новац албанских тајкуна и нарко фисова

Мило Ђукановић преко своје банке прао прљави новац албанских тајкуна и нарко фисова

Некадашњи албански нафтни тајкун, Резарт Тачи, поменуо је црногорског предсједника Мила Ђукановића у случају сумњивих …

Ђе си Мило, некада су имали спреман глисер за тебе а сад те чека Ц-130 Херкулес

Ђе си Мило, некада су имали спреман глисер за тебе а сад те чека Ц-130 Херкулес

Специјални изасланик за Западни Балкан, Габријел Ескобар тражио је од Мила Ђукановића да се повуче …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *