Добродошли у Мариупољ!

0
(0)

Када су сви помислили да је овај град по чврстом контролом власти из Кијева, јутрос су почеле да пристижу вести о читавој серији заседних напада на делове Нацгарде и осталих снага безбедности у самом граду али и његовој околини.

Изгледа да су снаге нападача јуче намерно пуштене/навучене да уђу у град у којем се сада суочавају са озбиљним изазовима како да из њега изађу, са главама на раменима. 

Окружени са пркосним и изразито непријатељски настројеним становништвом Мариупоља, јединицама које се налазе у граду убрзано понестају залихе у храни и гориву. Цивилне структуре отпора (голоруко становништво) су између батаљона Нацгарде поставили живе барикаде и тако практично својим телима пресекли комуникацију између појединих јединица, изоловајући их и сервирајући их као на тацни елементима „Самоодбране“.

Тако је на излазу из овог града (око10ч.) извршен заседни напад на делове пограничних снага које су са 5 возила покушале да изађу из града. У оштром сукобу убијено је најмање 4 војника док их је још толико тешко рањено…..

Фотографија: Једна од многобројних секвенци на једној од главних улица у овом граду. Украјинске снаге под куршумима „Самоодбране“

Борбени ефективи

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Русима коначно долијао мешетар Плотницки

0 (0) У ЛУГАНСКОЈ Републици се успоставила нека врста привременог двовлашћа које ситуацију у том …

Нисмо заборавили 2. мај 2014. године у Одеси

0 (0) ПОЈАВИО СЕ СВЕДОК ИЗ УКРАЈИНСКЕ ПОЛИЦИЈЕ КОЈИ ЈЕ РАЗОТКРИО ПОЗАДИНУ И ПРАВЕ РАЗМЕРЕ …

Један коментар

  1. Ako te lokalno stanovnisto nevoli, koliko i da si vojeno snazan, nemozes dugo sotati i vladati tom teritorijom, jer stalno ces se bojati za svoj zivot i jedina zelja ce ti biti kako da napustis tu teritoriu i vratis se kuci, domu svom. Bolje je da sve ovo sto pre prekine i mirnim putem dok jos moze, da se resi, ako vec nije kasno. Mi odavde neznamo, ali izgleda kao sto je bilo u Hrvatskoj i BiH, vojnicima i staresinama JNA se nije ratovalo, sve dok u njihove redove nisu usle lokalno srpsko,stanovnistvo kao rezerviste i one plackaske arkanove horde. Tako i ukrainska armija, vojnicima iz Kijeva bas ih briga za taj deo Ukrajine, osim ako imaju sta da pokradu i da se zivi vrate kuci

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend