fbpx
Насловна / Србија / Доменико Леђеро: НАТО у Србији извршио тихо свирепо убиство осиромашеним уранијумом

Доменико Леђеро: НАТО у Србији извршио тихо свирепо убиство осиромашеним уранијумом

Београд — Доменико Леђеро, један од оснивача организације „Војна опсерваторија“ у Одељењу италијанске одбране каже да ће уступити Србији документацију о НАТО.

Он тврди и да је НАТО извршио „тихо свирепо убиство“ осиромашеним уранијумом, због чега ће, како аже, Србији помоћи и уступити јој сву документацију коју је сакупио.

„Стојим апсолутно на располагању Србији и желим да помогнем да се то и докаже“, рекао је за „Вечерње новости“ Леђеро, који се годинама бори да докаже истину о последицама коришћења осиромашеног уранијума на здравље војника у светским мисијама.

„Поседујем доказе да су САД саопштиле пре више година НАТО-у каква је опасност по војнике осиромашени уранијум. НАТО је скривао опасност од ефеката осиромашеног уранијума. Зашто су амерички војници на Косову имали специјалну заштиту, а италијански нису?“, каже он.

Леђеро објашњава да су италијански војници имали голе руке и чудили су се Американцима зашто су тако опремљени. „Зато што им је било саопштено какве су последице по здравље од таквог оружја“, додаје.

Леђеро наводи да се за ефекте и штетна дејства осиромашеног уранијума зна још 1990. године и рата у Ираку, али да се све то скривало.

„Причаћу у Србији, ако ме позову, опширно и детаљно. Поседујем податке о свему. И о ситуацији у Босни где су живели Срби, о томе како су бомбардовни Хаџићи након чега је преминуо већи број становника те општине. Изнећу да је бомбардована српска територија у БиХ, пошто имам утисак да се у Босни то маскира ради одређених интереса“, рекао је Леђеро.

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Нико још није гласао. Будите први!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Милошевићу 1999. Руси нудили спасоносни план против НАТО, он их одбио

5 (3) Владимир Kвачков, легендарни пуковник специјалних снага руске обавештајне службе ГРУ, стигао је у …

Држава и војска већ 15 година не решавају двоструко убиство гардиста на Топчидеру

4 (5) Предраг Савић, адвокат породица убијених гардиста Драгана Јаковљевића и Дражена Миловановића, рекао је …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *