ДР ЖУЈОВИЋ ОТКРИО ИСТИНУ О ПАНДЕМИЈИ: Кон у том тренутку зна да лаже и да излаже своје колеге смртној опасности

ДР ЖУЈОВИЋ ОТКРИО ИСТИНУ О ПАНДЕМИЈИ: Кон у том тренутку зна да лаже и да излаже своје колеге смртној опасности

Шест месеци живимо са короном, уз бројне непознанице, противуречности – од најстрожих мера до исхитрених попуштања. Докторо Дејан Жујовић говорио је о најбитнијим моменатима, грешакама и лажима током пола године живота у пандемији.

“На самом старту неозбиљно посматрање ствари које долазе. Ми ћемо то уз помоћ ракије, ха, ха. Најмешнији вирус са Фејсбука, идемо у Милано. Онда иде шок”, тако доктор Жујовић почиње своје присећање.

Осврће се и на недостатак заштитне опреме и опасност којој су због тога били изложени он и његове колеге.

“То је онај почетак када доктор Кон излази и каже: Ми имамо све што нам је потребно. Нацијо, буди мирна. У том тренутку он зна у својој малој глави да лаже и да излаже своје колеге смртној опасности, али ето из неких виших политичких циљева то саопштава тако. Безобразна лаж”, оштар је Жујовић.

Као највећу грешку током протеклих пола године и борбе против короне он издваја политизацију кризног штаба.

“Њихово беспоговорно слушање потреба владајуће елите. Никада нису наступили као стручно тело и супротставили се политичкој елити у циљу побољшања стања, него су једноставно радили све што им је политика налагала”, објашњава Жујовић своју замерку.

Присећа се и набавке репиратора коју описује као “најнетранспарентнију набаваку медицинске опреме у историји набавке свих медицинских опрема”.

“И сада имамо ситуацију да многи респиратори не могу да се прикључе, јер су прикључци другачији, тип прукључака је другачији за струју и кисеоник – кинески наравно.  Ко ће сада о томе да брине, битно је да их има”, ироничан је Жујовић док се присећа и да је након што је он указао на недостатак респиратора из самог врха државе стигла тврдња да их имамо.

“Не знам зашто су их онда набављали када смо све то имали и зашто су ме нападали када сам указао на проблем?”, пита се Жујовић.

Као светлу тачку током шест месеци короне наш саговорник издваја своје колеге – докторе и медицинске сестре.

“Борили су се упркос свим условима у којима су радили. Суперхероји”, поносан је Жујовић.

Он се осврнуо и на најновије вести о кинеској вакцини у Србији и најаву да би и код нас могла да почну тестирања.

“Све време се прича о вакцни из пријатељске земље, да би се јуче сазнало о чему се ту ради. Ради се о кинеској вакцини која није ни прошла све фазе истраживања, него је планирано да та најважнија трећа фаза будемо ми и становништво Пакистана. То је нонсенс над нонсенсима, то је нешто због чега би влада пала у свакој нормалној земљи, осим овде или председник који је нешто тако најављивао, а нема уставна овлашћења. Али, пошто он најављује и купивину аутобуса, зашто не би најавио и куповину вакцине”, констатује Жујовић.

Наш саговорник се прибојава почетка нове школске године.

“Дошли смо до другог пика првог таласа и таман је почело да се нешто поново сређује и они су наравно почели да шаљу децу у школу, тако да ми крајем овог месеца можемо да очекујемо трећи пик првог таласа. Весело, драги Срби, возите даље”, упозорава Жујовић.

Како бисмо што боље изгурали наредних шест месеци са короном, Жујовић има само једну препоруку – исландски модел.

“Само физичка дистанца, ништа друго, само два метра размака то је цела тајна. Маске можеш да носиш, али не мораш. Порука народу је да направи државу као што је Исланд и да је брани”, закључио је Жујовић.

Нова.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Ана Бранабић и Чеда Јовановић - епизода МУТАВЕ ПЛОВKЕ 🙂 (видео)

Ана Бранабић и Чеда Јовановић – епизода МУТАВЕ ПЛОВKЕ 🙂 (видео)

Почели смо да муцамо после одгледане целе емисије хит твит 🙂 Vulinizacija Поделите вест са …

Др Борислав Антонијевић ућуткао све који пропагирају вакцину и затварања! (видео)

Др Борислав Антонијевић ућуткао све који пропагирају вакцину и затварања! (видео)

Права је реткост да на ТВ-у видимо било кога ко има другачији став или мишљење …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *