fbpx

ДСС КиМ: Вучић је некад заговарао идеју Велике Србије а данас је део пројекта „Велике Албаније“

0
(0)

Прихватање нових административних прелаза између централне Србије и Косова и Метохије у Бриселу, од стране актуелне власти, који су само по имену адмнистративни а по суштини и начину функционисања гранични, је још један корак у одвајању јужне српске покрајине од своје матице у режији Александра Вучића.

Прелази се налазе на локацији између општина Нови Пазар и Звечан и између општина Бујановац и Косовске Каменице. Договор је у Бриселу постигнут после одлуке Уставног суда Републике Србије, који је утврдио да Уредба о контроли преласка административне линије према Аутономној Покрајини Косово и Метохија није у сагласности са Уставом Србије. Уставни суд је такође истом одлуком број јуо-224/2013 одбацио захтев Одбора за уставна питања и законодавство Народне скупштине Републике Србије за обуставу извршења појединачних аката и радњи предузетих на основу Уредбе из тачке 1.

Народним језиком казано, Влада Србије је донела Уредбу којом је реализаовала Бриселски споразум и поставила државну границу између преосталог дела државе Србије и Косова и Метохије. Због тога је Уставни суд наложио Влади Србије да укине ову Уредбу и демонтира границу унутар Србије. До дана данашњег, Влада Србије није спровела Одлуку Уставног суда Србије у којој се каже да је територија Републике Србије јединствена и недељива, него напротив, отвара нове граничне прелазе.

Председник Владе Србије, иначе дипломирани правник и наводно најбољи студент на београдском Правном факултету свих времена, на бахат и осион начин руши уставни поредак Републике Србије јер не спроводи одлуке Устаног суда Србије, иако су исте обавезујуће.

Све се ово дешава данас, када граница између Србије и Албаније не постоји, јер су сви граничи прелази на делу између Косова и Метохије и Албаније уклоњени, па постављање класичне границе између јужне српске покрајине и остатка Србије није ништа друго него учествовање Александра Вучића у стварању „Велике Албаније“. Некада је овај политичар заговарао идеју Велике Србије а данас је део пројекта „Велике Албаније“. Очито да њему није важно, да ли је Србија или Албанија, важно да је Велика.

П.С.

Актуелни режим, да би маскирао издају Косова и Метохије, у северном делу Косовске Митровице на Видовдан подиже споменик светом Цару Лазару. Окупљени народ, који је дошао на откривање споменика, је препознао издају и на сваки помен Александра Вучића од стране говорника из Српске напредне странке звиждуцима је негодовао и скандирао „Вучићу педеру“. На миг Марка Ђурића, потпредседника СНС-а и дирекора Канцеларије за КиМ, његови телохранитељи, заједно са осталим наоружаним присталицама СНС-а, физички су напали оне грађане који су исказивали незадовољство против премијера, од којих је један са повредама главе завршио у болници у Косовској Митровици.

Некада су на Видовдан Срби страдали од Турака, а данас од батинаша Александра Вучића.

Прилог: Одлука Уставног суда Републике Србије.

У Косовској Митровици

Председник покрајинског одбора

Демократске странке Србије

др Ненад Којић

(НСПМ)

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ЕКСКЛУЗИВНО: ЕУ СПРЕМА УЛТИМАТУМ СРБИЈИ У ЧЕТВРТАК: Признајте Косово и омогућите му чланство у УН!

1.8 (5) Ђурићу ће у Бриселу уручити нацрт свеобухватног споразума који подразумева де факто признање …

Вучић брани независно Kосово од Русије

4.9 (12) Да би остао на власти, Александар Вучић је спреман не само да изда …

3 Коментара

 1. Ssiptar – bio i ostao !
  Vuk dlaku menja, ali kuma nikada – izdajice fassisticke !

 2. Сораб Сербски

  Чим ИНФОРМЕР В учићев тражи да се на Косову и Метохији продаје као у иностранству, а исто тако и Вечерње Новости онда вам је јасно да је признао Косово!!!

  „Они траже од нас, захтевају, да њихове новине плаћамо у еврима. Односно, исписана је цена од 40 динара за продајна места у Србији а 70 центи, на пример, за издања која се продају у Црној Гори, Македонији, Босни… јер то су, је ли, друге државе. Е од прекјуче они траже да и ми продајемо новине у центима, не у динарима, и да њима плаћамо у еврима! Шта је то, како то да урадим? Па, мене је срамота да ја кажем купцу „70 центи“ а он пружи динаре и ја кажем да не могу да му продам новине у динарима! Шта то значи, да смо друга држава?“ пита се изреволтирани продавац…..
  https://facebookreporter.org/2016/07/02/скандалозно-новости-и-информер-од-п/

 3. Da bi se domogao vlasti glumio je velikog Srbina i
  zalagao se za veliku Srbiju a sad kad je na vlasti
  pokazao je da je Siptar, sin Muslija i normalno je
  da radi na stvaranju velike Albanije a mi Srbi slepi
  pored svojih ociju i trpimo ga.
  Ovo siptarsko kopile ce nam naneti vise zla cak i od Joze !!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *