ЏАБА 13. ПЛАТА: Синдикалци Пошта Србије не одустају од штрајка

Председник Синдиката Пошта Србије (ПТТ) Александар Паловић изјавио је вечерас да је разговор са председницом владе Аном Брнабић био конструктиван, али да не одустају од најављеног протеста. Састанак са премијерком одржан је у поподневним сатима, а њему је присуствовала и вршилац дужности директора тог предузећа Мира Петровић.

„Разговор је био конструктиван, упознали смо премијерку са појединостима које она није знала, уважили смо њене аргументе, али и она наше. Ипак од штрајка не одустајемо“, рекао је Павловић за агенцију Бета.

Он је казао да је са председницом владе постигнут договор о исплати из добити предузећа, коју су до сада радници добијали као 13. плату.

„Сагласили смо се да је недопустиво да са овако ниским зарадама уђемо у 2018. годину и да морамо да сачекамо закон о запосленима у јавној управи. Ипак, премијерка је својим људима наложила да ураде финансијску анализу пословања предузећа како би се утврдило да ли постоје резерве за унутрашњу прерасподелу средстава“, рекао је Павловић.

Протест запослених у ПТТ биће организован у подне у недељу, 12. новембра под паролом „Вратите нам отето“, јер су незадовољни зарадама и односом надлежних према радницима. Раније данас Павловић је казао да је ПТТ прошле године остварила нето добит од 3,05 милијарди динара, а да запослени у том предзећу имају најниже плате у јавном сектору – око 42.000 динара, док око 11.000 радника са средњом стручном спремом након умањења од новембра 2014. имају око 35.000 динара.

Објаснио је да иако су јавна предузећа, чији је основач држава, дужна да пола добити ставе на располагање оснивачу, одлуком руководства прошле године је Пошта Србије ставила на располагање држави 70 одсто добити.

„Због тога сматрамо да остатак добити треба да поделе запослени“, рекао је Павловић.

(Курир.рс/Бета)

Фото Драган Кадић

Актуелно

Како је Диктатор одлучио да помори Србију највећим трошковима живота и најнижим личним стандардом у Европи

Вучићева Србија увози чак и кромпир из Албаније! У Србији харају режимски криминалци који диктирају …

Јучерашњи Видовдански протест окупио више хиљада људи

На јучерашњем протесту против издаје Косова и Метохије, који је одржан на платоу испред Скупштине …

Један коментар

  1. Рачуница у Србији је веома једноставна, објаснићу на примеру. Мој таст 3 пута недељно у организацији СНС иде на бесплатан излет са све превозом и ручком!? Кажу, плаћају спонзори!? Ако знамо да у Србији реална привреда која ствара нову вредност (производња, извоз) постоји само у траговима, јасно је да се ти излети финансирају управо од отетих пензија управо тих пензионера. Дакле, ја ти узмем 1000 евра и кроз излете ти вратим 400 и ти си срећан и гласаш за мене. Остатак новца укрцам у новогодишњу расвету, рашчишћавање савске обале да би „Арапима“ омогућио да граде и од тога се дебело овјаде и наравно да субвенционишем стране инвеститоре који ће у Србији запослити раднике (по списку СНС) за минималац. И детету је јасно, приходи су 0, а расходи 1000. Једини извор финансирања може бити кредит, а када он дође на наплату следе „извршитељи“ и то међународни који ће нас, баш као што ова бахата власт ради са грађанима, исељавати из наше земље. Узимађе прво банке, телеком, пошту и друго преостало, потом оранице, изворе воде, па онда читаве делове Србије до бубрега сваког од нас (већ су то радили на узорку у Жутој кући).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons