Економски убицо, НЕ ЛАЖИ! Убијате домаћу привреду за потребе странаца

0
(0)

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да град Ниш није у стању да сам управља аеродромом и могући његов даљи развој, те да преласком тог аеродрома у државно власништво Ниш неће бити оштећен, а да ће држава Србија уложити око 20 милиона евра у његово унапређење.

Вучић је такође одбацио шпекулације да је аеродром преузет у интересу концесионара београдског аеродрома Никола Тесла, те указао да Константин велики суштински „прелази“ из државне у државну својину.

„Овде је реч о преласку нечега из државне у државну својину, реч је о две различите институције државе. Нема овде приватизације“, рекао је Вучић одговарајући на питање о нишком аеродрому.

Вучић објашњава како аердром у Нишу конкурише аердрому Београд?! от Србија Данас на Rutube.

Вучић је реаговања у јавности на преузимање аеродрома, уз подршку опозиционих странака, назвао „најтежим и нагорим лицемерјем“, јер је јасно да град Ниш нема пара за потребна нова улагања у контролни торањ, проширење писте и терминала.

„За то су потребне десетине и десетине милиона, и они знају да тих пара немају“, додаје Вучић.

„Нећете наш новац, нећете новац државе Србије, нећете наш новац свих грађана Србије у Нишу, мислите да имате сами довољно новца…? Честитам вам, хвала вам, ослободили сте нас тога“, рекао је Вучић и приметио да тај новац може да се искористи и за изградњу аутопута од Митровице преко Кузмина до Бјељине…

„И ми смо тај пробелем решили, све те паре које смо планирали, тих 20 милиона евра, одмах да уложимо у Нишки аеродром…даћемо овамо и додаћемо још 30-ак милиона евра и изградићемо аутопут до Бјељине“, рекао је Вучић и запитао зашто то неко није објаснио грађанима Ниша.

Уместо тога, каже, „наслушао се лажова и превараната“, али и запитао: има ли ико паметан да их пита – „шта је проблем, људи, то је држава Србија, то није краљевина Бутан дошлада вам узме“.

Држава хоће да да паре, да развије Ниш као центар:

„А ако хоћете да буде локално руководство и локални аеродром, без динара уложеног у контролни торањ, у терминал… „…

Ниш, међутим, нема пара, истакао је и додао да је држава финансирала и његове фасаде и мостове, јер јој је стало до Ниша, и зато је тамо и највише фабрика изградила.

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Нови напредни закон за скидање коже са леђа: Плаћаћемо порез на шупе, кокошињце, бунаре…

4.4 (14) Од Нове године плаћаћемо порез на подруме, шупе, бунаре, котларнице, базене, свињце, кокошињце, …

Ето друже Сороше Србија је добила и Роме за министре али су му на жалост већ прилепили надимак ВАЗЕЛИН

4.4 (8) Кандидат за министра грађевинарства Томислав Момировић изјавио је да му је велика част …

Један коментар

  1. „Нећете наш новац, нећете новац државе Србије, нећете наш новац свих грађана Србије у Нишу, мислите да имате сами довољно новца…? Честитам вам, хвала вам, “

    Pa kad se zahvaljuješ što si zapeo kao Sivonja da otmeš aerodrom. Da ne crkneš od dobrote.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend