Ексхумацију Срба у Сарајеву блокира БиХ

0
(0)

БАЊАЛУКА – Суд БиХ већ данима одуговлачи доношење одлуке о почетку есхумације на сарајевској градској депонији, где су недавно пронађени остаци српских жртава из протеклог рата – каже за „Новости“ Милан Мандић, председник Организација породица несталих лица Сарајевско-романијске регије.

Он наводи да је ова организација упутила захтев Тужилаштву БиХ, а они га проследили Суду БиХ и ту се очигледно завршила прича око потраге за остацима убијених сарајевских Срба.

– Налог и информација из Суда БиХ нема. Ово није први пут да нас из правосудних институција завлаче. Ове институције од оснивања ниједну истрагу нису довеле до краја, а пред домаћим и међународним судовима веома мали број злочинаца је одговарао за страдања Срба у Сарајеву – каже Мандић.

Он је поручио да апелује на српске политичаре, а пре свих представнике у заједничким институцијама БиХ, да покрену причу о потрази несталих Срба у Сарајеву.

– Када се год спомене планирано убијање Срба за време рата у Сарајеву, Бошњаци и њихови политичари то заташкају. Наши представници у Сарајеву морају реаговати – поручио је Мандић.

Према процени Организација породица несталих лица Сарајевско-романијске регије на сарајевском сметлишту у Бућа потоку крије се на десетине тела убијених Срба.

Он каже да је дошао и до информација да су се тела убијених српских цивила у Сарајеву за време рата возили зеленим „тамићем“ на разне локације, где су даље бацана. У Суду БиХ „Новостима“ је речено да не дају никакве информације .

 

Новости

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Амерички Срби званично део кампање за реизбор Трампа

4.8 (4) У саопштењу се подсећа да се Американци српског порекла никада раније на овом …

Злочин шиптарских терориста у Гораждевцу 17 година без казне

5 (4) Родитељи убијене деце из године у годину не крију разочарање што починиоци тог …

Један коментар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *