fbpx

Ексклузивно: Европска комисија истражује како је „Хипо Алпе Адриа“ банка одобрила Чедомиру Јовановићу и Ружици Ђинђић 21,8 милиона евра кредита

0
(0)

Робне резерве Србије су до те мере опљачкане, да у случају неке ванредне ситуације хране не би било ни за седам дана. Да би се ово остварило морали су да буду подмићени домаћи политичари, а средства за то је обезбедила Европска банка за обнову и развој (ЕБРД) и то не из сопствених фондова, већ са рачуна других банака које би тако упропашћене затим куповала за мале паре.

Извлачење капитала из Србије није највећи проблем који мучи ову државу, иако је најатрактивнији како за јавност, тако исто и за истражне органе (који се понекад праве као да воде истрагу, мада се у суштини ништа не дешава). Далеко већи проблем, на који мало ко обраћа пажњу, јесте чињеница да се упоредо са одливом новца спроводи континуирано уништавање не само српске привреде, већ и саме способности државе да преживи.

После пљачкашког похода првих приватизационих купаца, „Фиделинка“ из Суботице у јулу 2010. улази у стечај. Захтев за покретање стечајног поступка поднела је АИК банка АД из Ниша због дуга од 692 милиона динара. Ова банка је данас у већинском власништву предузећа које припада Миодрагу Костићу, мада се сматра да је иста ситуација била и раније, али Народна банка Србије тада није хтела да истражује ко је све власник различитих фирми са листе акционара и да тако још тада утврди како се ради о повезаним лицима из „МК Холдинга“. Зато може да се сматра да је и у тренутку када је „Фиделинка“ гурнута у стечај, главну реч у банци водио кадар Миодрага Костића.

Поменути дуг је уз мало добре воље могао да се отплати, али је „Фиделинка“ морала да оде у стечај, како би се олакшало оно што је и до тада рађено: черупање не само њене имовине, већ и државних резерви.

Да је криза са враћањем дуга АИК банци била вештачки изазвана, види се из тога да је убрзо затим „Фиделинка“ добила кредит од „Хyпо Алпе Адриа“ банке из Београда у висини од 6,8 милиона евра, а што би било више него довољно да се исплати АИК банка. Овај новац је, међутим, само формално дат суботичком предузећу, али је у стварности отишао у џепове Чедомира Јовановића, односно његових фирми које су у то време под закупом држале млин, пекару, силосе и робну марку „Фиделинке“.

Поменути кредит је обухваћен истрагом која се води против банкарске групе „Хyпо Алпе Адриа“ из Клагенфурта у Аустрији, и то управо зато што не постоје никакве реалне гаранције за оволику суму позајмљеног новца.

Постоји једна, али ненаплатива гаранција, а то је усмено обећање менаџмента „Вицториа Гроуп“ АД из Београда. Да постоји наплатива гаранција, „Хyпо“ банка би, пошто „Фиделинка“ нема сопствених средстава, дуг наплатила од жиранта. Увидом у регистар Народне банке Србије може да се види како „Вицториа“ последње три године није била предмет принудне наплате.

У стварности је менаџмент „Вицториа Гроуп“ сугерисао „Хyпо Алпе Адриа банци“ да одобри поменути кредит Јовановићу, будући да новац није био намењен само њему, већ и Ружици Ђинђић, са којом је председник ЛДП-а у срдачним личним, али и пословним везама.

Управо у то време је у „Вицториа Гроуп“ улазио нови сувласник који је откупљивао власничке уделе од Станка Поповића, предузимача из Шапца преко кога је пословао Зоран Ђинђић, а после његовог убиства Ружица Ђинђић.

Одмах после освајања власти пучем од 5. октобра 2000. Ђинђић је одлучио да преузме контролу над веома перспективним предузећем „Сојапротеин“ АД из Бечеја. За његов рачун то је уз помоћ људи из црних џипова, са фантомкама на глави и бејзбол палицама у руци одрадио Поповић и то преко предузећа „Вицториа“.

Управо у време када је „Фиделинки“ одобрен сумњиви кредит, Поповић је свој удео у „Вицториа Гроуп“ (који је држао у име Ружице Ђинђић) продао Европској банци за обнову и развој (ЕБРД). Уместо да новац за откуп плати са свог рачуна, ЕБРД је тражио од „Хyпо Алпе Адриа банке“ из Београда да одобри два сумњива кредита укупне вредности од 21,8 милиона евра. Један је већ поменути, дат Чедомиру Јовановићу, док је други у висини од 15 милиона исплаћен „Сојапротеину“ који је у већинском власништву „Вицториа Гроуп“. Обавештени тврде како је од целокупне суме Ружици Ђинђић исплаћено 20 милиона евра, док је остатак отишао Поповићу и Јовановићу као награда за њихов труд. Јовановић ће касније, почетком 2014, добити још 150 милиона динара из Фонда за развој и то по личном налогу Александра Вучића.

Новац није била једина награда дата удовици покојног премијера Србије.

„Фиделинка“ је значајна и по томе што у њеним силосима стоје резерве жита из Републичких робних резерви. Ово жито може, под одређеним условима и уз одобрење Дирекције за робне резерве, да буде позајмљено трећем лицу. Позајмица се врши тако што зајмопрималац полаже наплативу гаранцију неке банке или готовину у висини вредности узетог жита. У случају да позајмљену робу не врати до договореног рока, дата гаранција му се одузима и од ње се купује жито на слободном тржишту.

Код Ружице Ђинђић, али и код још неких тајкуна, политичара и њихових супруга, прављен је изузетак. Удовица премијера Ђинђића је за преузето жито приложила меницу која није имала покриће. Жито никада није враћено, а меница никада није наплаћена.

Из „Фиделинке“ се жито робних резерви износило континуирано. Јелена Јовановић, Чедина супруга и директорка фирме „Агропослови“, која је у закупу држала „Фиделинкине“ силосе, била је крајем 2015. приведена због ових пљачки, али је одмах била и пуштена на слободу, а истрага је завршила у ћорсокаку. Обавештени тврде да је њено привођење било опомена њеном супругу да испуни дата обећања. О којим се обећањима ради видеће се ускоро у Скупштини Србије.

Возачи и дежурни на капијама „Фиделинке“ тврде како су у изношењу жита учествовали и камиони „МК Комерца“ којима је за ту прилику цирада окренута наопако (унутрашња страна је стављана према споља), како пролазници не би видели о чијим се возилима ради. По изјавама возача, жито је затим одвожено на Косово и предавано предузећима из ове самопрокламоване републике.

Чак и да се неки државни орган интересовао за овај шверц, од очевидаца не би добио никакву информацију, јер су сви заплашени. ЕБРД, која стоји иза свих ових дешавања, делује као класична мафијашка организација која посебно потенцира „омерту“ – завет ћутања.

Већина запослених у силосима „Фиделинке“ зна да исти имају дупла дна, помоћу којих се ефикасније поткрадају Робне резерве.

Само један од радника, запослен на силосима „Мала Босна“, био је спреман да о томе проговори и завршио је као жртва ни до данас расветљеног наводног несрећног случаја.

Европска комисија у Бриселу је прихватила да у оквиру истраге сумњивих кредита „Хyпо Алпе Адриа“ банке истражи и дешавања у „Фиделинци“. Истражитељи на терену су, међутим, имали проблема да нађу за разговор спремног инсајдера. Некадашњи директор „Агропослова“, предузећа које припада Чедомиру Јовановићу, чије име је редакцији познато, али га из разумљивих разлога не објављујемо, предао је на првом састанку истражитељима прворазредне информације, али се никада више није појавио. Убиство из „Мале Босне“ била је ефикасна опомена свима.

Примарни интерес домаћих тајкуна и политичара је да преко оваквих и сличних послова зараде још неки милион евра. Интерес ЕБРД-а, са друге стране, јесте да потпуно уништи и српску пољопривреду и робне резерве, које су сведене на покривање потреба за највише до седам дана. Ова банка је не само власник 22,54586 одсто акција „Вицториа Гроуп“, која поседује 50,93814 одсто „Сојапротеина“, већ је и сувласник швајцарске компаније „Агри Холдинг АГ“, која је један од власника „МК Гроуп“, холдинга који преко своје ћерке – фирме „Суноко“ д.о.о. има 83,96264 одсто акција „АИК банке“, а која је покренула стечај „Фиделинке“. ЕБРД је заједно са америчким инвестиционим фондом „Адвент“ крајем октобра 2014. преузела до банкрота доведени „Хyпо Алпе Адриа Холдинг“ за Југоисточну Европу, па самим тим и истоимену банку у Београду.

Листа сумњивих кредита „Хyпо Алпе Адриа банке“

Од кредита додељиваних преко Хипо Алпе Адриа Банк Интернатионал АГ Клагенфурт, под истрагом су кредити додељивани следећим правним и физичким лицима: Скипер Хотели доо 158,4 милиона евра; Борик дд 64 милиона евра; Пунта Скала доо 129,6 милиона евра; Цонсултантс доо Сарајево 27,2 милиона евра; Хотели Нови доо 32,6 милиона евра; Цонсултантс Група доо 124,4 милиона евра; Група Јадрански Луксузни Хотели 38,9 милиона евра; Еуро Малл доо 24,6 милиона евра; Медитеран Улагања доо 8,4 милиона евра; Хвар Грађење 13,4 милиона евра; Петар Матић 7,5 милиона евра; Хотели Нови дд 13,4 милиона евра; ПЗ улагања доо 10,4 милиона евра; Лијановићи доо Широки Бријег 5,2 милиона евра; Апле Адриа Пројекат доо 18,8 милиона евра; Истрабенз 7,1 милиона евра; Виле Албери доо 13,7 милиона евра; ДОНА трговина доо 9,3 милиона евра; Фарма Сенковац дд 5,4 милиона евра; Велок доо 6,1 милиона евра; Хиткомерц доо 4,3 милиона евра; Стелла Градња доо 3.7 милиона евра; Јадрански развој доо 1,5 милиона евра; Молтех доо 9,3 милиона евра; Хотел Сплит дд 33,6 милиона евра; Дуга Увала пројекат доо 6,3 милиона евра; Амфора Марис доо 5,4 милиона евра; Цивитас Нова дд 2 милиона евра; Владимир Загорец 700 хиљада евра; Хотел Мирамаре доо 9,9 милиона евра; Хотели Пунат дд 2,2 милиона евра; Трговачки центар Окови доо 4,3 милиона евра; Аргентум доо 5 милиона евра; Наронапласт доо 3,1 милион евра; Греен Ватер доо 1,8 милиона евра; Сплонум дд Сански Мост 2.3 милиона евра; Резиденција Скипер доо 58,6 милиона евра; Наутица Хотелс & Ресортс доо 18,8 милиона евра; Агрохолдинг доо 23,6 милиона евра; Ауро доо 21,2 милиона евра; Фабрика оплемењених фолија дд 6,4 милиона евра; МН Локомотива 2,2 милиона евра; Импрегнација Холз доо Витез 5,5 милијуна евра; Ауро Бенз доо 2,7 милиона евра; Аудио визуелне Атракције ц / о Јасна Шунтић 1,3 милиона евра; Ауро доо Лакташи 200 хиљада евра; ЗЗ Пољопривреда доо Љубушки 600 хиљада евра; Блок 67 Ассоциатес доо 140,9 милиона евра; Хелиос Пословни Парк Загреб доо 85,7 милиона евра; Сојапротеин ад 61,9 милиона евра; Ушће Товер доо 60,1 милиона евра; Плодине дд 57,4 милиона евра; Бродоспас дд 55,4 милиона евра; Алуфлекпацк доо 54,6 милиона евра; Гранд Хотел Лав доо 52 милиона евра; Пословни ситем Мерцатор дд 47,6 милиона евра; Делта Аграр доо 36,4 милиона евра; Пивоварна Лашко дд 35 милиона евра; Нева Керум доо 34,9 милиона евра; АБ Марис Тоурс доо 31,6 милиона евра; Мејаши доо 31,4 милиона евра; Техника дд 27,9 милиона евра; Группо МБ доо 26,6 милиона евра; Еуроиацхтинг доо 25,2 милиона евра; Бигова Баи доо Котор 22,9 милиона евра; Истрабенз Хотели Порторож доо 22 милиона евра; Диоки Ходлинг АГ 20,5 милиона евра; Дина Петрокемија дд 18,2 милиона евра; Делта Маки доо 18,1 милиона евра; Наутилус доо 18 милиона евра; Осијек Котекс дд 18 милиона евра; Еуропапресс Холдинг доо 17,6 милиона евра; Маестралтоурс доо 17,4 мулијуна евра; Подравка дд 16,3 милиона евра; Диоки Органска Петрокемија дд 15,3 милиона евра; Дарија доо 14 милиона евра; Завала Инвест доо 13,8 милиона евра; Тулипан Група доо 13 милиона евра; Адриал доо 12,9 милиона евра; Адриал доо 12,9 милиона евра; Градитељ Инвест доо 12,9 милиона евра; Тим 90 дд 12,2 милиона евра; Бродомеркур дд 12,1 миллион еураОрниал Нови доо 11,7 милиона евра; Сапониа дд Осијек 11,6 милиона евра; МОФ доо 11,4 милиона евра; Хотели А доо (Сафир доо) 11,4 милиона евра; Финвест Цорп дд 11 милиона евра; Кепол Терминал доо 10,7 милиона евра; Плац Пројекат доо 10,7 милиона евра; Либурнија Схиппинг Цо Лимитед 10,4 милиона евра; Еуролине доо 10 милиона евра; Делта Реал Естате доо Београд 9,7 милиона евра; ТЛМ Творница лаких метал адд 8 милиона евра; Фиумен Маритиме лтд 7,9 милиона евра; Бацал Аплха доо 6,5 милиона евра; Хирцус доо 6 милиона евра; Мараска дд 6 милиона евра; Порто Мариццио Марина доо 5,5 милијуна еура; Аетернум доо 5,4 милиона евра; Адриатиц дд 4,7 милиона евра; Делта Аутомото доо 4,6 милиона евра; Перол доо 3,4 милиона евра; УСБ Хотел доо 3.2 милиона евра; Маестрал Инжењеринг доо Будва 3 милиона евра; Техно доо 2,7 милиона евра; Цубус Лук Пројектовање доо 2.4 милиона евра; Кепол Пласт доо 1,9 милиона возила евра; Мапас Широки Бријег 200 хиљада евра; ПТТ саобраћаја Србија Београд 68,5 милиона евра; Ривиера Пореч дд 30,9 милиона евра; Агрокор дд 30,2 милиона евра; Ивица Тодорић 28 милиона евра; Дубровник Бабин Кук дд 24,1 милиона евра; Пантомаркет доо 20,5 милиона евра; ТМ Иммо доо 18,4 милиона евра; Мали Мај доо 13,1 милиона евра; ХТП Корали ад 11,5 милиона евра; Топ Некретнине доо 7,9 милиона евра; Пешкера Империјал доо 5,2 милиона евра; Царстен Далмутх Некретнине доо 5 милиона евра; Липовац доо 4,1 милион евра; Марина Далмација доо 3,8 милиона евра; Марина Борик доо 3,5 милиона евра; Пројекат Одра Центар доо 2,8 милиона евра; Пројекат Бибиње доо 2.4 милиона евра; Рабац дд 2 милиона евра.

ХРВАТСКА – На листи сумњивих кредита додељиваних преко Хипо Алпе Адриа Банк дд Загреб у Хрватској нашли су се: Хотели Нови доо 71,6 милиона евра; Хотел Екцелсиор дд 5.600.000 евра Еуро М доо 8,5 милиона евра; Егзедра доо 5,6 милиона евра; Аудио визуелне Атракције доо 2.3 милиона евра; Нова Ђаковчанка доо 4,2 милиона евра; ГП & Партнерс Енергана доо 3,4 милиона евра; Бела кућа доо 3,3 милиона евра; КИО Керамика доо 3,4 милиона евра; Ђаковштина дд 10 милиона евра; Аликуантум улагања доо 4,6 милиона евра; Жељезара Сплит дд 2 милиона евра; Горан Штрок 900 хиљада евра; Ауро Цард доо 1.6 милиона евра; Кемобоја Плус доо 1,5 милиона евра; Цонсултантс Група доо 600 хиљада евра; Цаварусиц доо 600 хиљада евра; Цасте Градња доо 3 милиона евра; Изградња доо 4,3 милиона евра; Винка дд 13,2 милиона евра; МЕГ доо 2 милиона евра; Грич Петрол доо 1.6 милиона евра; Термотехничке инсталације доо 2.4 милиона евра; Ливаде доо и стечају 1,3 милиона евра; Драва Интернатионал доо 7,5 милиона евра; Димар доо 1,5 милиона евра; Ретабл доо 4 милиона евра; Еманита доо у стечају 1,7 милиона евра; Младика доо 1,9 милиона возила евра; ПАН Папирна индустрија доо 30,8 милиона евра; Мелдете доо 2.3 милиона евра; Клобучар доо 2.6 милиона евра; Даруварска пивара доо 2,2 милиона евра; Алпос дд 600 хиљада евра; Глас Истре доо 2.6 милиона евра; Раст Грађење доо 1.2 милиона евра; Микена доо за угоститељство 2 милиона евра; Симплек доо 1.6 милиона евра; Маријан Филиповић 1,4 милиона евра; Монтер Пројекат доо 4,2 милиона евра; ИГМ Тоуњ дд 1,1 милиона евра; Смуђ инвест доо 1.2 милиона евра; Херес доо 1,3 милиона евра; Стан доо 1,3 милиона евра; Метеор дд 1.2 милиона евра; Славона доо 2,2 милиона евра; Опека доо 2.6 милиона евра; АБН Фабрика уља доо 3,4 милиона евра; Пољопрерада дд 2,2 милиона евра; Панер Продукт доо 1.2 милиона евра; Металпродукт доо у стечају 2,8 милиона евра; Панонија дд у стечају 3 милиона евра; Стелла Градња доо 1.2 милиона евра; Адриал доо 1,7 милиона евра; Мустафа Делалић 100 хиљада евра; Хотели Пунат дд 1.2 милиона евра; Крајчин доо 100 хиљада евра; МБМ Градња доо 100 хиљада евра; Нови Житар доо 6,1 милиона евра; ТЛМ дд 8,2 милиона евра; Фарма Сенковац дд 4,4 милиона евра; Агрославонија 3 милиона евра; Осјечка фабрика коже дд у стечају 2.4 милиона евра; Пожешко славонска жупанија 8,1 милиона евра; Аир Адриатиц доо 1,5 милиона евра; МИО металска индустрија дд 4,2 милиона евра; Подравско господарство доо 5,7 милиона евра; МГТ доо 3,6 милиона евра; Хиткомерц доо 2,8 милиона евра; Ауто Оток доо 1,4 милиона евра; Оптимум Фамус доо 1,1 милиона евра; Павушин доо 6,2 милиона евра; Отокар Кершовани доо 800 хиљада евра; Алцро доо 1.6 милиона евра; Ценсус доо 17,8 милиона евра; Ердутски виногради доо 10,3 милиона Тип евра; Хана Подгорац доо 1,4 милиона евра; ТИМ спорт доо 1.2 милиона евра; Пољопривредно предузеће Ораховица дд 5,5 милијуна евра; ПЕТРОКОВ Дубровник доо 600 хиљада евра; Цапетиц 600 хиљада евра; Задом Загреб доо 600 хиљада евра; ЦЦС улагања доо 26,4 милиона евра; Хербос дд 6,9 милиона евра; Развитак доо 4,1 милион евра; Паралела доо 3,8 милиона евра; КТ Техноградња доо 3,5 милиона евра; Адриадрво доо 2,1 милион евра; Свети Рок доо 2,5 милиона евра; Вендиција доо 2.3 милиона евра; Сцат-инг доо 1,7 милиона евра; Златхариаком доо 1,5 милиона евра; ГФК 91 доо 1,4 милиона евра; ГП & Партнерс – Индустрија скроба доо 500 хиљада евра; Фост Нови доо 1,3 милиона евра; Финвест Цорп 7 милиона евра; Аустроград доо 15,1 милиона евра; Умаг Градња доо 400 хиљада евра; Промет доо милион евра; Боже Крце 100 хиљада евра; Осијек Котекс дд 36,8 милиона евра; Конструктор инжењеринг дд 30 милиона евра; Виадукт дд 28,5 милиона евра; Агрокор дд 24,1 милиона евра; Певец Загреб доо 23,4 милиона евра; Градитељ Инвест доо 21,9 милиона евра; ДИНА Петрокемија дд 15,7 милиона евра; Еуропапресс Холдинг доо 14,5 милиона евра; Грубер доо 12,6 милиона евра; Аренатурист дд 12,3 милиона евра; Дубровник Бабиб Кук дд 12,1 миллион куна; Плодине дд 11,7 милиона; Цонинг Инжењеринг дд 11,4 милиона; Алуфлекпацк доо 11,2 милиона; Натура Агро доо 11 милиона куна; Метеор Приватно партнерство АЛФА 11 милиона куна; Пламен Интернатионал доо Пожега 10,3 милиона Тип куна; ДИОКИ дд 9,9 милиона; Конзум дд 9,7 милиона; Трансадриа 9,2 милиона; Еуироцабле Гроуп дд 9,1 милиона; Сапониа дд 8,4 милиона; Метеор Група доо 8,1 милиона; Металска индустриоја Вараждин дд 7,5 милиона; Керум доо 6,6 милиона; Магма дд 6,3 милиона; Тадић Ана – Марић Б.А.У. Трговачки занат 4,6 милиона куна; Бродомеркур дд 4 милиона; Кандит Премијер доо 3,9 милиона; Мараска дд 3,8 милиона куна; ЕУРОВОЋЕ задруга 3.7 милиона евра; Сафир доо 3.7 милиона евра; ГМЦ Гроуп доо 3,5 милиона евра; Коестлин фабрика кекса и вафла дд 3,3 милиона евра; ИПК Кандит дд 2,8 милиона евра; Метеор ПП доо 2,7 милиона евра; Механика доо 2.4 милиона евра; Хоспиталија дд 2,2 милиона евра; Кон-Гра Неделишће 2,1 милион евра; Осимпек 2 милиона евра; Еуролине доо 1,7 милиона евра; Бавариа Адриа доо 1,4 милиона евра; Спортски Град ТПН доо 1,4 милиона евра; ГМЦ доо 1,4 милиона евра; Подравина доо 1,3 милиона евра; Закуп доо 1.2 милиона евра; Истра ауто дд 1.2 милиона евра; Бавариа Пиво 1,1 милиона евра; Унитед Еуропе Улагања доо милион евра; ИПК Завод дд милион евра; Аргентум Стил доо 800 хиљада евра; Аутолине доо 700 хиљада евра; Продуктивно заједништво доо 700 хиљада евра; Тим 91 доо 600 хиљада евра; Нинослав Павић 400 хиљада евра; Подравка дд 300 хиљада евра; Тоника Грађење доо 200 хиљада евра; Демутх Концепт доо 200 хиљада евра; Дарко Позарић 200 хиљада евра; Тим 91 дд 100 хиљада евра; Кепол Терминал доо 100 хиљада евра; Бродосплит Бродоградилиште доо 111,2 милиона евра; 3. Мај Бродоградилиште дд 26,4 милиона евра; Фероимпек доо 15,1 милиона евра; Техника дд 13,7 милиона евра; Техника СПВ доо 11,1 милиона евра; Биљемеркант доо 10,7 милиона евра; Лана – Карловачка штампарија дд 10,1 милиона евра; Славонија Слад доо 5,2 милиона евра; М Сан Група дд 3 милиона евра; Град Паг Градско поглаварство 2,1 милион евра; Плодови Фруцтус доо 1.6 милиона евра; Градите најповољније доо 1,7 милиона евра; Министарство регионалног развоја 1.6 милиона евра; Марина Далмација доо 1,3 милиона евра; Професофлек Градња 1,3 милиона евра; Жупанијска управа за цесте Вараждин 1,2 милиона евра.

На листи сумњивих кредита нашли су се и поједини кредити додељивани преко фирме ћерке Хипо банке, Хипо Леасинга Хрватска: Цивитас Нова дд 19,9 милиона евра; Дохел доо за услуге 56,6 милиона евра; Ауто центар Чулак доо 10,8 милиона евра; Урба Запад доо 26,6 милиона евра; Урба Југ доо 22,7 милиона евра; Поиел доо 16 милиона евра; НЦП наутички центар Пргин 5,2 милиона евра; ФРС доо за економске услуге 16,7 милиона евра; Јадранска трговина доо 4,1 милион евра; Хото куће доо 18,1 милиона евра; Авенија пројекат доо 10,2 милиона евра; Капитал Консалтинг доо 26 милиона евра; Тенис доо 3,3 милиона евра; ББ некретнине доо 23,3 милиона евра; ПМ Лигнум обрт за производњу 11,3 милиона евра; Мореуз доо за трговину и услуге 5,1 милион евра; Наутица хотелс & ресортс доо 8,3 милиона евра; Центар Оток доо 6,9 милиона евра; РО РО Пројекат% 2Б Хрисаор 6,3 милиона евра; Цадис Група доо за грађење 2 милиона евра; Алпе Адриатиц Грађевинарство доо 7,4 милиона евра; Задом Загреб доо за трговину 6 милиона евра; Маргиана доо 2.6 милиона евра; Шпанско пројекат доо 5,4 милиона евра; Магма дистрибуција доо 26,8 милиона евра; Градитељ Инвест доо 100 хиљада евра; Графика Гулан обрт 3.2 милиона евра; Биона доо 2.4 милиона евра; Конструктор инжењеринг дд 900 хиљада евра; РК Интернатионал доо 4,4 милиона евра; Нова Цолор дд 7.600.000 евра; Бијант доо 1.6 милиона евра; ПАН папирна индустрија 4,1 милион евра; Јадранска трговина доо 300 хиљада евра; Зовко Загреб доо 900 хиљада евра; Дунавска пловидба Вуковар доо 1,4 милиона евра; Лантерна проприетас доо 3.2 милиона евра; Панонија дд у стечају 2,2 милиона евра; Алодис Арт доо 3,6 милиона евра; Пејак Некретнине доо 1,8 милиона евра; Зелена Јабука доо 2,1 милион евра; Истра пројекат доо 1,8 милиона евра; Адриадрво доо 800 хиљада евра; Зовко Загорје доо 5,4 милиона евра; Аудио визуелне Атракције доо ц / о Јасна Шунтић 100 хиљада евра; Сакум Загреб доо 7,6 милиона евра; АБН фабрика уља доо у стечају 2,1 милион евра; Нови Праг доо 1,3 милиона евра; Басиум пројекат доо 1,7 милиона евра; Еуробенз доо милион евра; Фарма Сенковац дд 100 хиљада евра; Хана Подгорач доо 100 хиљада евра; Аир Адриатиц доо 4,5 милиона евра; Дона Трговине доо за производњу 7,2 милиона евра; Еманита доо у стечају милион евра; М & Ф градитељство доо 2,8 милиона евра; Олимпиа доо 1,3 милиона евра; Мереце доо 700 хиљада евра; Хото Група доо 32 милиона евра; Конзум дд 25,5 милиона евра; Декаокто доо 20,1 милиона евра; Брамград пројекат доо 9,5 милиона евра; Адриа Винд Повер доо 5,5 милијуна еура; Агрокор дд 3,8 милиона евра; Магма дд 2.6 милиона евра; КИО керамика доо 2.3 милиона евра; Тибра доо 2,1 милион евра; Агро Промес доо 1,9 милиона возила евра; Атлас дд 1,4 милиона евра; Хербос доо 900 хиљада евра; Алуфлекпацк 900 хиљада евра; Еуродом доо 700 хиљада евра; Херес доо 500 хиљада евра; Сапониа дд Осијек 400 хиљада евра; Тулипан група доо 200 хиљада евра; Тим 90 дд 100 хиљада евра; Плодине дд 46 милиона евра; Далековод дд 26,6 милиона евра; Опатовина пројекат доо 18,9 милиона евра; Триглав Осигурање дд 7,8 милиона евра; Истра Ауто дд 6,6 милиона евра; Еко Славонија доо 4,8 милиона евра; Задом-Нова доо 2,9 милиона евра; Јакпен Пројекат доо 2.4 милиона евра; Ауто Оток доо 1,4 милиона евра; Марина Далмација 600 хиљада евра; Плодови Фруцтус доо 300 хиљада евра; Смуђ Инвест доо 200 хиљада евра.

СРБИЈА – Преко Хипо банке у Србији додељени су следећи сумњиви кредити који су сада под истрагом ЦСИ Хипо истражног тима: Мосаиц Цатеринг доо 3,3 милиона евра; Зекстра Група – Зекстра доо 6,7 милиона евра; Акционарско друштво Икарбус милион евра; Винопродукт Цока доо 3,1 милион евра; Еуролукпетрол – ЕЛП 8 доо 1,9 милиона возила евра; Хабит Пхарм ад 3,4 милиона евра; ЕЛ Тим 6 милиона евра; Глобал Стеел Холдингс Лтд 2,2 милиона евра; Цонструцтинг Теам доо 2 милиона евра; Еуролукпетрол ЕЛП 5 милиона евра; Магноинвест доо 4,2 милиона евра; Родић М & Б трговина на велико и мало 2,1 милион евра; Лофолен доо 1,5 милиона евра; Еуролукпетрол ЕЛП 7 доо 2.6 милиона евра; МВМ Моторс доо 1,5 милиона евра; Мосер доо 3,4 милиона евра; Фиделинка компанија ад 6,8 милиона евра; Дијамата АБЦ комерц доо 1,1 милиона евра; Парк Инвест Југ доо 1,7 милиона евра; Алфа Партнерс 1,4 милиона евра; Дуга систем доо 1.2 милиона евра; ВМВ доо 2,1 милион евра; Симпец доо 1,3 милиона евра; МН Специјална возила ад 2,5 милиона евра; Србијагас јавно предузеће 22,8 милиона евра; Сојапротеин 15 милиона евра; ТХ МВ Цонсалтинг доо 3,9 милиона евра; Делта Матиц доо Ниш 3,8 милиона евра; МК Гроуп доо 3 милиона евра; Петробарт 2.4 милиона евра; Јолли Травел Београд 1,1 милиона евра; Делта Реал Естате доо 900 хиљада евра; Адриатица Нет доо 600 хиљада евра; Делта Спорт 200 хиљада евра; Агроиндустријска комерцијална 17 милиона евра; Нафтна индустрија Србије ад 14,6 милиона евра; Алпос Традинг доо 6,8 милиона евра; Фабрика уља Банат 6,6 милиона евра; Тржни центар НС доо Нови Сад 5,4 милиона евра; Војводинапут – Бачкапут ад 4,9 милиона евра; Фармаком 4,5 милиона евра; Алпод фабрика доо Алексинац 4,4 милиона евра; Фабрика мазива ФАМ ас Крушевац 3.7 милиона евра; Предузеће за путеве Ниш ад Ниш 3.2 милиона евра; Сремпут ад Рума 2,8 милиона евра; Предузеће за путеве Врање ад 2,5 милиона евра; Мирослав Богичевић 1,9 милиона возила евра; Застава промет арена моторс ад Крагујевац 1.6 милиона евра; Унипром метали доо 1,5 милиона евра; Требиц сунце доо 1,1 милиона евра; Ветеринарски завод Земун милион евра; Верано Моторс доо 9,7 милиона евра; Марсол доо 8,5 милиона евра; Инвеј доо 6,4 милиона евра; Гифт Схоп 37,2 Рандес Цафе доо3.2 милиона евра; МБО инжењеринг доо 2,1 милион евра; Гиоиа доо 1,5 милиона евра; МВМ Моторс доо Нови Сад 1,4 милиона евра; Застава промет – Арена моторс ад Крагујевац милион евра; Јамница доо 100 хиљада евра; Привредна банка Београд ад Београд 10,2 милиона евра; Александар Градња доо Нови Сад 9,4 милиона евра; Југодрво Холдинг ад 8,7 милиона евра; Витро Гроуп доо Београд 4,4 милиона евра; Фаринг доо 3,9 милиона евра; Идеа доо 2,9 милиона евра; Унигроуп доо Београд 2,1 милион евра; Фриком ад 1,8 милиона евра; Сапутник ад Ниш 1,5 милиона евра; АЦФ Алфа доо Шимановци 1,5 милиона евра; Спецтатор авант доо 1.2 милиона евра; Дијамант ад Зрењанин 1,1 милиона евра; Кикиндски млин ад 300 хиљада евра. Под истрагом су и кредити које је у Србији додељивала ћерка фирма Хипо групе, Хипо Леасинг Србија, и то: Концерн Србоекпорт доо Београд 7,5 милиона евра; Неопет доо 900 хиљада евра; Србоекпорт Транспорт доо 5,4 милиона евра; Аирфиелд доо 2.4 милиона евра; Фиделинка Пекара доо Суботица 1,7 милиона евра; Еуро Коп Цомпани доо 8 милиона евра; Цврчак доо Београд – Земун 2.4 милиона евра; Агрожив ад у стечају 1,5 милиона евра; Родић М & Б Транспорт доо 2 милиона евра; Винопродукт Цока 100 хиљада евра; Стрела Обреновац асп 1.2 милиона евра; Аста атт Холдинг доо Нови Сад 1,1 милиона евра; ЗИМПА ад УБ 1,4 милиона евра; Родић М & Б Трговина 800 хиљада евра; Ирва доо 3,5 милиона евра; Национални таки 800 хиљада евра; Ласта ад 6,3 милиона евра; Гиоиа доо 4,5 милиона евра; Концерн Фармаком МБ Шабац 4,5 милиона евра; Аир Пинк доо Београд 4,1 милион евра; Зајача ад Лозница 2,9 милиона евра; Концерн Фармаком доо Шабац 2,1 милион евра; Срем Екпрес ад 1,8 милиона евра; Маг Медица 1.2 милиона евра; Гуца ад 1.2 милиона евра; Пинк Интернатионал 600 хиљада евра; Еуропарк доо 5,1 милион евра; Сто посто доо 4,1 милион евра; Вино Жупа ад Александровац 3,8 милиона евра; Фармаком Млекара Шабац 1,9 милиона возила евра; Галеб Гроуп доо 1,7 милиона евра; Еурополис доо 1.2 милиона евра; Гроссоптик 700 хиљада евра; Витро гроуп 600 хиљада евра; Предузеће за путеве Ниш 500 хиљада евра; Тренд цар атт Холдинг 100 хиљада евра.

ЦРНА ГОРА – На листи сумњивих кредита, који су под истрагом а додељивани су преко Хипо банке у Црној Гори, нашли су се: Адриатиц Инвестментс доо 5,7 милиона евра; Еиес Аброад Монтенегро доо 5,1 милион евра; Вектра Монтенегро доо 8,2 милиона евра; Иван Куртовић доо 5 милиона евра; Тиминвест екпорт – импорт доо 3 милиона евра; Вел инжењеринг доо 3 милиона евра; Вамак инвест Монтенегро доо 4,1 милион евра; Монтцартон доо Подгорица 2,5 милиона евра; Вила Парк Подгорица 3,6 милиона евра; Орбис доо 4,7 милиона евра; СОА инвест доо 3,4 милиона евра; Електроник М доо Будва 2,2 милиона евра; МВ-2 доо Котор 5,6 милиона евра; Гоод Лоцатион Пропертиес доо 5,2 милиона евра; МР инжењеринг Подгорица 3.7 милиона евра; Глобал Инвест доо 2,7 милиона евра; Целебиц доо 3 милиона евра; ГЕМ Девелопментс 3,9 милиона евра; Боно модо инвест милион евра; Естате оф тхе арт доо 2,1 милион евра; Константа доо 2,5 милиона евра; Гранд Беацх Ресорт 1.6 милиона евра; Монт Роиал доо 1.2 милиона евра; Трезор Општине Бијело поље милион евра; КИА Монтенегро доо 2.3 милиона евра; АД Астра доо 5,2 милиона евра; ГП цетиње доо 2.6 милиона евра; В Морган доо 2 милиона евра; Кипетрол доо 7,9 милиона евра; Имобилиа 7,7 милиона евра; ВТЕ десалинизација морске воде доо 5,6 милиона евра; Глобал Монтенегро 5,5 милијуна евра; Пионеер Инвестмент 5,1 милион евра; Бемак доо 5 милиона евра; Мтел 5 милиона евра; Сецондо Порто 4,9 милиона евра; непознатом примаоцу исплаћено 4,8 милиона евра; Липа доо 4,5 милиона евра; ЛР Девелопмент доо 4,2 милиона евра; МБД Инвест 3,5 милиона евра; Мира Гроуп пословни систем доо 2,8 милиона евра; Унипром доо 2.6 милиона евра; Стерлинг манагемент доо 2.4 милиона евра; Гармин доо Даниловград 1,8 милиона евра; Јастреб Кодре 1,5 милиона евра; Гемак доо Подгорица 1,3 милиона евра; Олимпиа доо Будва 1,1 милиона евра; ТОБ ЦО доо милион евра; Бариктон доо милион евра; Кући Беране 800 хиљада евра; Пантомаркет доо 400 хиљада евра. Истражни тим ЦСИ Хипо истражити ће и сумњиве кредите додељене преко Хипо Леасинга у Црној Гори: ПЛФ Цонсултинг доо 8,3 милиона евра; РИ-Буилд доо 2.3 милиона евра; Лугови доо 2,2 милиона евра; Транс Адриа доо 1,7 милиона евра; Инпек ад 5,1 милион евра; Рудник угља ад 7,5 милиона евра; Генек доо 8 милиона евра; Хертог Цхицкенс доо 3,5 милиона евра; Олимпиа доо 2.3 милиона евра; Липа доо 2 милиона евра; Делић Зефа 1,4 милиона евра; Жељезнички превоз Црне Горе ад 1.2 милиона евра; Целебиц доо 1,1 милиона евра; Цевна Комерц доо 16,3 милиона евра; Царине доо Подгорица 8,4 милиона евра; Сецондо Порто доо 6,6 милиона евра; Унипром доо 5,5 милијуна еура; Делта Маки доо 5,1 милион евра; Јастреб доо 5 милиона евра; Будва Инвестмент доо 3,6 милиона евра; Монт Буилд доо 2 милиона евра; Монтенегро Премиер доо 1,9 милиона возила евра; Пет Естате доо 1,9 милиона возила евра; Бемак доо 700 хиљада евра.

БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА – У Босни и Херцеговини под истрагом су се нашли сумњиви кредити додељивани преко Хипо банке Мостар и Хипо Алпе Адриа Банк ад Бања Лука: Унис фабрика цијеви ад 15,2 милиона евра; Фармланд ад Нова Топола 6,3 милиона евра; ОКИ доо 2,7 милиона евра; Инга ад 3,5 милиона евра; Неимарство ад 1,4 милиона евра; Брдо Промет доо Бања Лука 3,1 милион евра; Свисслион Индустрија алата ад 3 милиона евра; Александрија доо 1,9 милиона возила евра; Интелиос доо 2.6 милиона евра; Живадин Вукојичић 3,6 милиона евра; Бањалучка пивара ад 13,6 милиона евра; Борја АДИ 1,9 милиона возила евра; Јовић доо 2,8 милиона евра; Нов Продукт доо 2,8 милиона евра; Продек Агро доо 1,8 милиона евра; Дукат доо 3,3 милиона евра; Јованић грађевински инжињеринг 1,3 милиона евра; Тргопродаја ад 2.4 милиона евра; Бирац фабрика глинице ад 3.2 милиона евра; Б & Б Вучко доо Пале 5 милиона евра; Пети Неплан доо 2.3 милиона евра; Лијановићи доо Широки Бријег 4,8 милиона евра; Новотек ад 1,3 милиона евра; Јањос доо 4,8 милиона евра; Италпројецт доо Брчко 2,7 милиона евра; Импрегнација Холтз доо Витез 300 хиљада евра; Брчко Маркет доо 800 хиљада евра; Тропиц доо 17,5 милиона евра; БАУ Цоммерце доо 10,5 милиона евра; Парма Тренд доо 9 милиона евра; Витаминка ад 8,6 милиона евра; Агроимпек доо 8,3 милиона евра; Томашевић доо Сарајево Лукавица 7,3 милиона евра; Натура Вита доо 7,2 милиона евра; Венера доо 5,2 милиона евра; Вукелић ДИ доо 4,2 милиона евра; Милка Агро доо 3,9 милиона евра; Малбашић Цомпани доо 2.4 милиона евра; Витинка ад 2.4 милиона евра; МЦ Милан доо 1,9 милиона возила евра; Кастанеа Комерц доо 1,7 милиона евра; Аутомобилски центар доо 1.6 милиона евра; Синецооп доо 1,5 милиона евра; Холстеин Репро центар доо 900 хиљада евра; Милка земљорадничка задруга 800 хиљада евра; Фонд здравственог осигурања РС Бања Лука 7,7 милиона евра; Град Бања Лука Буџет града 6,6 милиона евра; Топлана ад Бања Лука 6,4 милиона евра; Цасамассима доо 1,7 милиона евра; Лијановићи Гроуп 20 милиона евра; Иво Кестен / Хотел Витез / ТР Кестен 6 милиона евра; Бриго инвест доо Бановићи 3.2 милиона евра; Унимар доо Посушје 3.2 милиона евра; АА Капитал Брокерс Брокераге Цомпани дд Бихаћ 1,8 милиона евра; Враница дд Сарајево 4,9 милиона евра; Дита дд Тузла / Лора доо Сарајево 7,1 милиона евра; Еурохаус доо Сарајево 2,2 милиона евра; Млин Пшеница доо Брчко 1,5 милиона евра; Са Дундее Гроуп доо Сарајево 4,1 милион евра; Екпо Траде доо Кисељак 3,3 милиона евра; Верт доо Сарајево 1,3 милиона евра; Барпех доо Читлук 8,2 милиона евра; Семберка ад Јања 3,5 милиона евра; Коњух дд Живинице 2,9 милиона евра; Примус доо Маглај 1,3 милиона евра; Авио Екпресс доо Сарајево милион евра; Сетро доо / Барит доо / Станић Инвест доо Крешево 9,3 милиона евра; ТМТИ Траде доо Груде 2 милиона евра; Јас-Цоммерце доо Ливно 1.6 милиона евра; Драган Чолић / Дамир Чолић 1,7 милиона евра; Техномерц доо Сарајево 1,4 милиона евра; ПКБ дд Сарајево 1,5 милиона евра; Металмерц доо Кисељак 1,3 милиона евра; Фуген доо Сарајево милион евра; Мија доо Читлук 1,9 милиона возила евра; Конфекција Борац дд 1,3 милиона евра; Монтис доо Сарајево 2 милиона евра; Дата Пројецт Елецтроницс доо Сарајево 7 милиона евра; ОКИ доо Сарајево 16,7 милиона евра; Браћа Мулић Цомпани доо Сарајево 7,8 милиона евра; АЛПИКО доо Тузла 2,5 милиона евра; Сарабон дд Сарајево 2.3 милиона евра; Станић Траде / Анто Станић / САС група; Фармланд ад Нова Топола милион евра; Феротом доо Кисељак 7,3 милиона евра; ФИС доо Витез 12 милиона евра; Енергоинвест Термоапарати дд Сарајево 3.2 милиона евра; ЈП Б & Х Аирлинес доо Сарајево 3,8 милиона евра; Енергоинвест дд Сарајево 6,1 милиона евра; Омега доо Живинице 6,7 милиона евра; Аццом Херц доо Мостар 1,5 милиона евра; Бобита Цо доо Читлук / Боб Про доо 7,4 милиона евра; Висока доо Груде 2 милиона евра; Џанановић доо Зеница 14,6 милиона евра; Унион Фоодс 8,6 милиона евра; БХ Сервис доо 7,5 милиона евра; Алуминијум доо Мостар 7,1 милиона евра; ЕУ Пал доо Кисељак 6 милиона евра; НТВ Хаиат доо Сарајево 4,8 милиона евра; Малагић доо Живинице 4,4 милиона евра; Хепок Винарија Љубушки доо 3,8 милиона евра; Полиц Група 3,8 милиона евра; Даллас БХ доо Сарајево 3,6 милиона евра; Аднан Алијагић 2,2 милиона евра; Бањалучка пивара ад 2 милиона евра; Матковић доо Ливно 1,9 милиона возила евра; МИ Душићи доо Посушје 1,3 милиона евра; палаце Гроуп доо 15,6 милиона евра; ЗУ СП Центар за срце 11,2 милиона евра; М Розић доо Мостар 7,7 милиона евра. Осим наведених кредита, у Босни и Херцеговини су под истрагом и сумњиви кредити додељени преко Хипо Леасинг БиХ, и то фирмама: Аутокућа Лијановићи / Ми фармер / Ауто Лијановићи 8,7 милиона евра; Еко Инг доо / Сервис Еко / Лопацлија Фамили 3,4 милиона евра; Импрегнација Холтз доо 1,5 милиона евра; Делтра доо Љубушки 1,5 милиона евра; Греен Ватер доо 1,7 милиона евра; Стиромал / Спионум 2 милиона евра; Неимарство ад 1,5 милиона евра; Мото Наутица доо 600 хиљада евра; Спринд / Вегафруит / Сарајевска Пивара 15,1 милиона евра; ЈП Б & Х Аирлинес доо 10,7 милиона евра; Виталес Нова Била / Виталес Бихаћ 10,5 милиона евра; НБИ Ћурић доо 9,3 милиона евра; Тибра Пацифиц доо 7,8 милиона евра; МИМС / Унионинвест Пластика 7,2 милиона евра; Конструктор Неретва 4,9 милиона евра; Зеницатранс / Зовко Оил / МЗ Камион / Криваја Жепче 3,9 милиона евра; Унис Енергетика доо 3.2 милиона евра; Вила Промет доо 700 хиљада евра; Иухор Компани 100 хиљада евра; Конзум доо Сарајево / Сарајевски Кисељак / Звијезда доо 1,1 милиона евра.

СЛОВЕНИЈА – Од сумњивих кредита које је додељивала Хипо банка у Словенији под истрагом су се нашли следећи кредити: Веград доо 41,8 милиона евра; Алпос дд 4,9 милиона евра; Модри И доо 1,8 милиона евра; Бичам Лтд 2.4 милиона евра; Епиц доо Постојна 2.6 милиона евра; МИП дд у стечају 3,5 милиона евра; Лукулске наложбе доо 1,9 милиона возила евра; Ремек Интернатионал доо 3,3 милиона евра; Истрабенз 44,2 милиона евра; Бетонал доо Требње 6,1 милиона евра; Луција доо 1,5 милиона евра; Градис Цеље дд 1.6 милиона евра; Термика доо Љубљана 1,8 милиона евра; Истрабенз холдиншка дружва дд 14 милиона евра; Ливар дд 4,3 милиона евра; Урбано КЦ доо 4,1 милион евра; Сана инвестиције доо 18,5 милиона евра; Ивартник СГД доо 2.3 милиона евра; БГС доо 2,7 милиона евра; Ацрони доо 41,4 милиона евра; Потеза наложбе 40,9 милиона евра; Енгротуш дд 40,6 милиона евра; Петрол дд Љубљана 40,1 милиона евра; Префабдва доо 36,6 милиона евра; Пивоварна Лашко / Унион 36,3 милиона евра; Мерфин доо 31,8 милиона евра; КД Гроуп дд 29,5 милиона евра; Звон Ена холдинг дд 22,2 милиона евра; Крањска инвестициона дружба доо 20,2 милиона евра; Центер за старејше Луција 13,1 милиона евра; Максима Инвест дд 10,2 милиона евра; ПВН доо Љубљана 10,1 милиона евра; ЕТИС доо 6,9 милиона евра; Сеграп доо Љутомер 6,1 милиона евра; Литострој ЈЕКЛА доо 4,9 милиона евра; Хиша 8 доо 4,4 милиона евра; Цасино Љубљана дд 2,9 милиона евра; Љутомерчан дд 2,2 милиона евра; Рутар Маркетинг доо 1,5 милиона евра; Петрович Горазд 1,4 милиона евра; Цимос Титан доо 1,1 милиона евра; Тридана доо 40,3 милиона евра; Пословни систем Мерцатор дд 27,2 милиона евра; А1 дд 22,4 милиона евра; Лома Центер доо 17,9 милиона евра; Ген-И доо 15 милиона евра; ДСУ доо 14,1 милиона евра; Звон 2 холдинг дд 10,1 милиона евра; Градбинец ГИП доо 6,1 милиона евра; Прохолдинг доо 2,2 милиона евра; Баумак доо Љубљана 2 милиона евра. У Словенији су под истрагом и сумњиви кредити додјељивани преко Хипо Леасинга Словенија, и то: Туризам наложбе доо 33,3 милиона евра; Елград доо 6,2 милиона евра; Мостовина дд 2.6 милиона евра; Веград дд 41,4 милиона евра; Бетонал доо Требње 8,7 милиона евра; АТЦ Канин Бовец доо 3,5 милиона евра; Енергетика Стари Трг доо 2,2 милиона евра; Модри Непремчнине доо 2,2 милиона евра; МД Инвестиције доо 23 милиона евра; Цасино Љубљана дд 6,2 милиона евра; ТЛС доо 5,3 милиона евра; Локомотива доо 3.7 милиона евра; Б Пројекат доо 1,8 милиона евра; Лама дд Декани 17,1 милиона евра; Алпе Транспорт доо 1,9 милиона возила евра; МНС НО 1 доо 4,5 милиона евра; ТКБМ доо 1,9 милиона возила евра; Алпос дд 3,6 милиона евра; Нико Транспорт доо 5 милиона евра; П статиц доо 1,7 милиона евра; БГС доо 11,5 милиона евра; СТ Ступар доо 2,7 милиона евра; Прој Матевж доо Медводе 400 хиљада евра; Тржница Марибор дд 7,3 милиона евра; Можина Милан СП 1,1 милиона евра; Вигњевић Милан СП 100 хиљада евра; Бундершек Станислав СП 3,9 милиона евра; Еуротек Требње доо 16,1 милиона евра; Првиншек Андреј СП 1,8 милиона евра; СТЦ Стари Врх доо 4 милиона евра; Ојстершек Миран СП 1,3 милиона евра; Петти доо 3,1 милион евра; МИД Транс доо 2,1 милион евра; Земунац Транс доо 1,9 милиона возила евра; ТИБ дд Илирска Бистрица 2,7 милиона евра; Шега Славко СП 1.6 милиона евра; Лумен Арс доо 1,9 милиона возила евра; МКТ Принт дд (Сана инвестиције доо) 13,6 милиона евра; Декотан доо 1,9 милиона возила евра; Велетекстил дд 2,9 милиона евра; Колониале дд у ликвидацији 2,2 милиона евра; ПААМ Лог доо 10,3 милиона Тип евра; Ливар дд 3,1 милион евра; Љутомерчан дд 1,8 милиона евра; Зетит доо Љубљана 2,8 милиона евра; Котори доо Ново Место 2.4 милиона евра; Петрич Бранко СП 3,3 милиона евра; ФЦ Пантер доо 2.3 милиона евра; Туристичко подјетје Порторож дд 15,4 милиона евра; Инвест Градња доо 1,4 милиона евра; Пивоварна Тара доо у стечају 200 хиљада евра; Меркур дд 82,6 милиона евра; ЦИМОС дд 40,2 милиона евра; Крањска инвестициона дружба доо 14,9 милиона евра; Почитек ужитек доо 14,2 милиона евра; Досор доо 10,3 милиона Тип евра; Рутар Мебел доо 9,3 милиона евра; ЦПМ дд 4,9 милиона евра; Цларк доо 4 милиона евра; Алумар доо 3,4 милиона евра; Семцо доо 3,4 милиона евра; Сецтор Естате доо 2,9 милиона евра; Обчина Пивка 2,8 милиона евра; Давидов Храм доо Љубно 2,2 милиона евра; Хотел Мантова доо 2 милиона евра; Спортина Блед доо 1.6 милиона евра; Спаник доо 1.6 милиона евра; Поповић Боро СП Пацо Пуб окреп 1,5 милиона евра; Аформи доо 1,1 милиона евра; Сириус Марибор доо 700 хиљада евра; Компас дд 100 хиљада евра; Хофер Трговине доо 115,8 милиона евра; Мерцатор дд 56,8 милиона евра; Спар Словенија доо 36,3 милиона евра; Трампер доо Илирска Бистрица 2.3 милиона евра;

Милан Маленовић, Таблоид

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Директор “Наменске” из Лучана нема за плату радника, али има за базен (видео)

5 (4) И док генерални директор „Милан Благојевић – Наменска“ Лучани Радош Миловановић, обавештава раднике …

Фирми супруге директора БИА скоро 40.000 евра из буџета за медијске пројекте

4.9 (8) Фирми „АДД продуцтион“ у власништву Ирене Гашић, супруге директора БИА и функционера СНС-а …

6 Коментара

 1. Jasmina djordjevic

  Po ovom tekstu jasno je odakle toliki milioneri u srbiji
  I jasno je da su intersi bili zajednicki iako su im politicka ubedjenja suprotna,ovo se nikada nece raspetljati,niti ce lopovi zavrsiti u zatvoru,nemoguce je posto su umesane i vladajuce strukture.
  Narod je nemocan i nista mu ne preostaje nego da posmatra ,lopovi su i dalje na sceni.

 2. Iz teksta se jasno vidi koliko Srbija ne samo da nije pravna, vec nije ni drzava! Dizite bando bivsoj bandi spomenike i ni slucajno ne hapsite lopove i trajace vam ova vlast i ova nazovi drzava jos par meseci, pa onda razlaz!

 3. Данко Б. Марин

  Пацови су власници складишта хране , још да мајмун уђе у тенак и долази права катастрофа, гора од филмске коју је Кустурица измаштао у …

 4. Sva skladista hrane su pokupvali najvce lopovicne i tajkuni ove zemlje. Da smo normalna dzava bili bi redom svi hapseni.

 5. Mora se rasčistiti kuda je otišao sav ukradeni novac nastao nasilnim raspadom Jugoslavije.Trag novca se nikada ne gubi i nedostatak
  želje da se ovome pristupi odmah, optužuje automatskli svaku aktuelnu vlast.Magični lopovski krug zaštićen ‚‚imunitetima‚‚ vlasti i državnih funkcija mora jednom da pukne.
  Imovina tih ljudi mora imati valjano pokriće , u suprotnom zna se šta sledi..Ovim ne aboliram ilegalno sklanjanje novcana razne destinacije iz peroda Miloševićeve vlasti. Ista je definitivno sklonila ogromne količine novca i to ne sa mo na Kipar.
  TREBA NAM VLAST KOJA ĆE OBRAZOVGATI NEZ7AVISNU GRUPU EKSPERATA KOJA ĆE UĆU U TRAG ODLIVA NACIONALNOG BOGATSTVA ODE PROPASTI sFRJ DO DANAS.
  Tek kada se otvore karte javno i potpuno, kad se pokrenu postupci protiv svih onih ljudi koji su od anonimaca postali milioneri,Srbija može da krene na put pravne države i i zemlje koja nima budućnost.Ovako, ako se i dalje igramo ‚‚skrivalice‚‚ naša agonija trajaće večno !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *