fbpx

ЕПС признао да су нас покрали на струји

0
(0)

Као разлози за смену првог човека „ЕПС снабдевања“ Дејана Васића наводе се пропусти у обрачуну децембарских рачуна за испоручену електричну енергију.

То, како сазнајемо, неће бити једини функционер који ће, због скандала са обрачуном електричне енергије за децембар, остати без фотеље. У току је, како нам је јуче потврђено, и провера одговорности директора свих пет дистрибуција.

Један од разлога за смену Васића, очигледно су и грешке у очитавању бојила о којима је „Блиц“ већ писао, јер су дистрибуције управо по налогу „ЕПС снабдевања“ овај посао морале да обаве за пет календарских уместо 15 радних дана.

У ЕПС-у и даље тврде да није дошло до системске грешке која би резултирала повећањем свих рачуна. Очигледно је, незванично кажу, да су погрешни рачуни издавани као последица јавашлука, а не као резултат лоше примењене методологије.

– Чињенице које добијамо са терена указују да је било доста индивидуалних пропуста у раду јавног снабдевача и предузећа за дистрибуцију, те ће директори и њихови сарадници одговарати за све пропусте које утврди пословодство Електропривреде Србије, кажу у овом предузећу.

И министарка Зорана Михајловић подсетила је да је смена Васића прва, али да то не мора да значи да ће бити и последња. На Васићеву функцију јуче именован је Жељко Марковић, који је, до сада, обављао посао директора Дирекције за дистрибуцију електричне енергије у ЕПС-у.

У ситуацији када је и руководство овог предузећа признао да је било доста пропуста у обрачуну, легитимно је и питање грађана да ли треба да плаћају децембарске рачуне док се цео случај не истражи до краја.

У Министарству енергетике за „Блиц“ поручују да би неплаћање рачуна за струју било, пре свега, ризично и штетно за грађане чија би се дуговања гомилала, а систем довео у питање.

– Уместо тога, тражимо да свих пет дистрибуција отворе довољан број шалтера како би сви грађани који сумњају да су им рачуни неоправдано увећани уложе своје рекламације без чекања у редовима – објашњавају у Министарству енергетике.

Ни у овој ситуацији се, како нам је потврђено, неће одустати од намере да се онима који дугују „ЕПС снабдевању“ дуже од два месеца струја сече.

 

Блиц

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ЦИА покрадено толико тајних података да до данас не зна шта јој је све покрадено

0 (0) * Тврди да је тобоже (у задњој години обамине владавине) постало могуће зато …

Кинези у околини Бора уз помоћ Вучићевог режима тероришу и пљачкају локално становништво

5 (8) “Тржишна цена шумског земљишта износила је 557 динара по квадратном метру, па је …

9 Коментара

 1. поштено-
  поштеније-
  нај поштеније.
  наставите тако и шаљите
  приватне извршитеље да убијају
  све који немају да плате те милионе.

 2. Da je to samo sada ali ko zna koliko do sada su pokrali to niko nezna kako to da njihovi kompijuteri gresu samo u njinu koris

 3. i vise da nesednu u nijednu fotelju…

 4. Do sada je EPS govorio kako ga potrošači potkradaju. Sada su uhvaćeni na djelu.

 5. MORE MAMICU VAM JEBEM LOPOVSKU I BIROKRATSKU….

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *