Ердоган: На прагу рат крста и полумесеца

Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган осудио је одлуку аустријских власти о покретању истраге против десетине муслиманских свештеника и затварању седам салафидских џамија.

– Плашим се да мере које је предузео премијер Аустрије воде свет у рат крста и полумесеца. Они су изјавили да ц́е протерати имаме. Како то оставити без одговора? Нец́емо седети крштених руку – изјавио је Ердоган.

Аустријска влада објавила је у петак да је донела одлуку о протеривању више имама, да је 60 имама под истрагом, због кршења закона о исламу који предвиђа забрану финансирања из иностранства.

Такође је донета одлука о затварању седам џамија, од којих је једна затворена због сумње да шири пропаганду „сивих вукова“, а осталих шест због ширења салафизма.

Такође је донета и одлука о расформрању удружења „Арапска верска заједница“, која је управљала са шест спорних салафистичких џамија.

Аустрија протерује имаме, забрањен рад седам џамија

Иначе, аустријска влада је тврдила да је одлуку донела уз сагласност исламске верске заједнице.

Одлуку владе поздрављиле су све политичке партије у земљи, али уз критику што је донета баш у време рамазана, као и на почетку гласања у дијаспори за изборе у Турској.

Вестионлине, Спутник

Актуелно

Александар Карађорђевић Хрватима и Словенцима опростио 13 милијарди златних франака ратне одштете

КАДА је регент Александар Карђорђевић 1. децембра 1918. године, у кући трговца Алексе Крсмановића на …

Више идиот него користан

Пре ступања на место премијера, Вучић је провео 7 дана у Немачкој, ради обуке за …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons