Формиране Оружане снаге Новоросије: генерал Иван Корсуњ постављен за главнокомандујућег

0
(0)

ДОЊЕЦКА и Луганска Република повукле су коначно потез који су од њихових политичких и војних врхова си у Донбасу очекивали: објединиле су своје армије у Оружане снаге Новоросије!

За главнокомандујућег ОС Новоросије поставиле су генерал-потпуковника Ивана Корсуња, а за његовог заменика Фјодора Брјозина.

На званичном сајту Доњецке Републике о овом далекосежном потезу је саопштено:

„Остварујући вољу народа, исказану и преко посланичког корпуса Новоросије, а схватајући крајњу неопходност формирања Оружаних снага Новоросије, које би омогућиле решавање задатака како одбране ДНР и ЛНР тако и офанзиве која треба да уследи ради ослобађања народа Новоросије и Украјине од нацизма и олгархије, ми – командири добровољачких војних формација народних република – донели смо 1) одлуку о формирању Обједињених Оружаних снага Новоросије.

2) Одлучили смо да за Главнокомандујућег Оружаних снага Новоросије поставимо генерал-потпуковника Корсуња Ивана Анатољевича,

3) Затражили смо од Главнокоамндујућег ОС Новоросије генерал-потпуковника Корсуња да предузме све организационе и друге мере које буду потребне ради реализације ове одлуке у најкраћем могућем року“.

Берјозин је – у посебној изјави поводом формирања ОС Новоросије – подвукао да је одлука донета због обједињавања снага занаставк рата и при том поменуо офанзиву према Харкову и Дњепропетровску. Посебно је указао да је у армијама ДНР и ЛНР било самовоље, слабе координације и недопустивог односа према становништву Донбаса (укључујући пљачке).

Оружане снаге Новоросије – како је упозорио – или ће „чврстом руком“ решити све те проблеме или ДНР и ЛНР неће опстати.

 

Факти

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Руски војници добијају две модерне верзије аутомата „Калашњиков“

0 (0) МИНИСТАРСТВО одбране Русије примило је у наоружање нове аутоматске пушке „калашњикове“ – АК-12 …

Руси из Луганска истерали мешетара и партнера украјинских тајкуна Плотницког

0 (0) ИЗГЛЕДА да се завршило двовлашће у Луганској Републици и да је победила струја …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend