Насловна / Интервју / Хапсе невине, док се осумњичени за убиство бране са слободе – Срђан Ного (видео)

Хапсе невине, док се осумњичени за убиство бране са слободе – Срђан Ного (видео)

Гост емисије “Скенирање“ у продукцији Хелмцаста био је Срђан Ного ,посланик Двери. Ного је причао о пуштању из притвора најмлађег притвореника у Европи, малолетног Н.П. који је на протестима прошле суботе носио макету вешала “Никола и Слободан су незаконито притворени. Ту нема никаквих елемената кривичног дела. Ја сам поновио неколико пута да  сам ја креатор вешала и да сам их ја носио све време,а да су они преузели само.на кратко од мене и тражио сам да мене саслушају и ево чекам. Никола је пуштен,а надам се да ће ускоро пустити и Слободана“, рекао је Ного.

Он је додао да је Сергеј Трифуновић  једини од јавних личности ко му се придружио у захтеву да Никола буде пуштен. “Сергеј и ја, смо били испред ЦЗ. И тражили да Никола буде пуштен. Па у Француској су носичи и гиљотине и вешала на протестима,а у  Британији на макети вешала била је оксчена лутка Тереза Меј, у Немачкој су на истим таквим вешалима носили картонску макету Ангеле Меркел и нигде нису хспшени.због тога. Само у Србији хапсе због макета“ , рекао је Ного и додао да ће на следећим протестима бити стотине макета.

Он је истакао да власт на овај начин покушава да заплаши народ који излази на протесте. “Што се оно боје вешала,ако су.чисти? Ево ја ћу да потпишем и оверим код нотара да ме обесе ,ако нешто украдем од државе. Морамо да уведемо принцип одговорности“, истакао је Ного. Аутор и водитељ емисије Оливера Миливојчевић.

HelmCast

Актуелно

Милош Ковић: Сва истребљења којима су Срби вековима излагани не могу да се упореде са геноцидом у 20. веку!

Разговарамо са врсним историчарем др Милошем Ковићем, професором на Одељењу за историју Филозофског факултета Универзитета …

ИНТЕРВЈУ: Милослав Самарџић – Kнез Павле се уплашио, пакт са Хитлером је био грешка! (видео)

Гост емисије „Интервју“ био је Милослав Самарџић, историчар и књижевник. Прву књигу написао је и …

Један коментар

  1. Nošenje vešala je performans. Niko tu neće da veša .Vešala su simbol kazne za one koji krše zakon. Koji su skloni da od države naprave divlji zapad. Za nepridrzavane ustava, korupciju, pljačkanje državnih fondova, otimači u penzija… Vešala opominju da na kraju puta stoji kazna. Pravda mora biti zadovoljena.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons