фото: Н1

И овај се некоме продаје за опозицију? Слушајте га кад вам каже би вас још јаче и боље јебао од Вучића!

3.7
(3)

Председник Странке слободе и правде (ССП) Драган Ђилас изјавио је да политичари у Србији, за разлику од европских држава не желе да донесу „непопуларне, али неопходне мере“ и „ћуте јер размишљају о свом рејтингу уместо о здрављу људи“.

„Зато нико не сме да каже да неке ствари једноставно морају да се ураде. Ма како биле непопуларне. Па ако нико не сме рећи ћу ја – неопходно је већ данас донети низ мера које ће нам животе учинити тежим. Али ће нам животе спасити“, нагласио је он у писаној изјави.

Оценио је да је неопходно применити препоруке у борби против епидемије које су дали лекари потписници апела за промену Kризног штаба, међу којим су предлози за затварање ноћних клубова и ограничавање рада свих угоститељских објеката.

Ђилас је навео препоруке лекара да треба смањити контакте на радним местима тако што ће сви који могу радити од куће, да треба продужити јесењи распуст за још седам дана и обратити пажњу на не-ковид пацијенте.

„Да би они добили адекватно лечење држава мора одмах да договори да услуге приватног здравства о трошку државе могу да користе сви грађани који имају потребу за лечењем, а нису заражени корона вирусом. Kад кажем услуге приватног здравства мислим и на болничке капацитете којима располажу приватне клинике“, казао је Ђилас.

Ђилас је оценио да грађани Србије више немају поверења у државу, која усваја закон „по коме ће се људи кажњавати и њиховим парама пунити државна каса“, уместо да уводи додатне мере.

Због тога и других ствари, Ђилас је казао да захтева од власти „да престану да се баве својим рејтингом, да престану да раде истраживања и процењују да ли ће народ на неку меру реаговати добро или лоше и да ли ће због тога изгубити неки глас на наредним изборима“.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Јуче „болестан“ да обележи НАТО-ово убијање радника РТС а сутра је већ у Кини!

0 (0) Председник Републике Србије Александар Вучић боравиће у Народној Републици Kини од 24. до …

Драган Ђилас: РТС је лични сервис Александра Вучића који народ плаћа са сто милиона евра годишње

0 (0) РТС је био дужан да отвори дебату о проблемима у Србији у којој …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend