fbpx

Иницијатива „Не дамо нишки аеродром“ тражи да њихов представник буде на седници Скупштине

0
(0)

Свим одборницима у Нишу Иницијатива „Не дамо нишки аеродром“ послаће писма у којима их позивају на личну одговорност пред седницу на којој ће гласати о будућности аеродрома, а Скупштини су упутили захтев да Младен Јовановић из НКД-а, као њихов представник, присуствује и обрати се одборницима и грађанима.

Писани захтев је Иницијатива данас предала председнику Скупштине града Радету Рајковићу, како су саопштили, који каже да ће сутра јавити новинарима да ли је захтев стигао и хоће ли Јовановићу из Националне коалиције за децентрализацију бити дозвољено да присуствује седници, на којој ће бити „стављена тачка“ на то ко ће убудуће управљати аеродромом.

На адресе 61 одборника у Скупштини Града Ниша отићи ће писма у којима се позивају на личну одговорност пред гласање о судбини нишког аеродрома – додају у саопштењу.

Подсећају да ће 10. априла, уочи одржавања седнице, бити одржан и миран протест испред Скупштине града, у Улици Николе Пашића, а програм ће трајати од 9 до 11 сати.

Обухватиће читање захтева Организационог одбора Иницијативе „Не дамо нишки аеродром“ и п(р)озивање одборника на личну одговорност – кажу из Иницијативе.

Из Иницијативе “Не дамо нишки аеродром” кажу и да ће, осим позивања одборника на појединачну одговорност пре седнице, објавити резултате гласања, да би грађани знали ко је од одборника гласао за то да се „Константин Велики“ поклони Држави.

Иначе, организациони одбор Иницијативе „Не дамо нишки аеродром“ чини неформална коалиција грађана окупљена око покретача иницијативе Милоша Бошковића, Национална коалиција за децентрализацију, Проактив Ниш, Удружење за заштиту потрошача „Форум“, Удружени покрет слободних станара и Медиа и реформ центар Ниш.

Подсетимо, пред „историјску“ седницу нишке Скупштине, која је изазвала велику пажњу јавности, јер ће се одлучивати о изненадном поклањању нишког аеродрома, Демократска странка је тражила да се са дневног реда склоне све тачне о аеродрому или да одборници гласају јавно, прозивком.

Јужне вести

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

СОРОШ ПРАВИ ХАОС У СРБИЈИ! Ево шта је сад урадио

4.4 (14) Невладине организације (НВО), које су директно или индиректно под контролом америчког милијардера Џорџа …

Монтенегрински режим у паници: Покушава да збуни људе бројкама, али узалуд!

0 (0) Режим у Црној Гори је ушао у фазу активне медијске попаганде, оцијенио је …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *