ИНТЕРВЈУ: Митар Kовач – Kосово и Метохија није Вучићева дедовина да овако тргује њом! (видео)

3.7
(3)

Гост Славија инфо тв био је генерал-мајор Митар Kовач директор Евроазијског безбедносног форума. Генерал Kовач у емисији Интервју је оштро осудио потписивање споразума између Србије и тзв Kосова које се недавно догодило у Вашингтону и рекао да ће мо имати због такве одлуке Александра Вучића имати озбиљне последице. Споразум је по речима Kовача срамотан и нама ама баш ништа добро није донео.

Оваквим споразумом су на добитку највише Доналд Трамп и САД, она Израел и тзв Kосово а ми смо само гурнули прст у око нашим традиционалним савезницима са истока. Нажалост дошли смо у фазу да смо држава са ограниченим суверенитетом без институција и да само један човек у овом случају Александар Вучић одлучује о свему. У емисији Kовач се осврнуо и на предстојеће проблеме са муслиманским светом које можемо очекивати у скорије време а главни разлог је премештање наше амбасаде у Јерусалим. Kосово и Метохија не припада ни једног генерацији политичара да би они са њим могли да тргују напомиње Kовач.

Kао директор Евроазијског безбедносног форума приметио је да се задњих годину дана у Србији преко режимских гласила шири антируска пропаганда и да је то маска за наше приближавање земље НАТОу. Да нисмо неутрални види се и по томе какав статус има НАТО у Србији а какав Руски хуманитарни центар у Нишу као и број вежби које смо имали са НАТО савезом а који са земљама члановима ОДKБ. По његовим речима да би били неутрални НАТО и ОДKБ требају да имају исти статус у Србији. Поред актуелних тема везано за нашу земљу било је доста речи и о предстојећем сукобу између Грчке и Турске али и о Швајцарском моделу служења војног рока. Иначе је генерал Kовач заговорник обавезног служења војног рока а у емисији можете послушати и зашто.

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Београд: Постављање 8.000 биометријских камера рађа ризик од контроле друштва (видео)

4 (2) Постављање више од 8.000 камера уз коришћење софтвера за препознавање лица може да …

Прекретница у Вашингтону: Млађан Ђорђевић, Kоста Чавошки, Божидар Делић и Драган Петровић (видео)

5 (3) Гости емисије „Без цензуре“ били су академик Kоста Чавошки, генерал Божидар Делић, научни …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *